avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Activitate Mocanu C

Activitate Mocanu C

Discuție Calcul pensie
Buna ziua,am o intrebare legat de contributia la pensie...lucrez cu contract ,program 8ore, la un privat, cu contribuție atât pt.casa de pensii cat si pt.casa de sanatate ...../dupa terminarea programului am o mica firma ,cu un program de 4 ore,cu contract, pt.care cotribui la casa de pensii si casa de sanatate .Intrebare : cum se va calcula pensia ( daca norma e de 8 ore) iar eu mai am un plus de 4 ore..e normal sau incalc legea
Discuție Calcul pensie
Buna ziua,am o intrebare legat de contributia la pensie...lucrez cu contract ,program 8ore, la un privat, cu contribuție atât pt.casa de pensii cat si pt.casa de sanatate ...../dupa terminarea programului am o mica firma ,cu un program de 4 ore,cu contract, pt.care cotribui la casa de pensii si casa de sanatate .Intrebare : cum se va calcula pensia ( daca norma e de 8 ore) iar eu mai am un plus de 4 ore..e normal sau incalc legea
În urma decesului tatălui (2019) a rămas un moped înscris la primărie pe numele si adresa lui, radiat din circulatie nu si fiscal. Moștenitorul e obligat să preia și mopedul cu plata impozitului la primărie?..nu am nevoie de moped..
Bună ziua, locuiesc intr-un sat,am 17m deschidere la drum,doresc să deschid un magazin cu supărată de 30mp (cu produse alimentare și îmbrăcăminte) ,mi sa cerut acordul vecinilor, unul a semnat celălalt refuză, fapt pentru care nu pot obtine autorizația de funcționare. Dacă nu vand băuturi la pahar e normal sa trebuiască acordul vecinilor? Ce trebuie sa fac pt a putea sa deschid magazinul? Va multumesc...ps.am avize de la primărie,electrică,etc.numai a vecinului..
Răspuns la discuția Pensii
Vă mulțumesc mult pentru răspuns,regret că cei de la casa de pensii Neamț se lasă asteptati sa mă repuna în drepturi, după ce au diminuat punctajul in septembrie 2017

Carp Mircea a scris:

Din datele postate inteleg ca v-ati deschis drepturil;e pe legea 263/2010(stagiul complet de 35 ani), dar indepliniti conditiile fostei legii 226/2006(25 ani in conditii speciale care se incadreaza la anexa 2, respectiv 3).
Daca va aflati aici, atunci intrati in recalcularea de pe legea 221/2018.

Răspuns la discuția Pensii
Dl. Carp. M revin cu răspuns la întrebarea d,-stra .:decizia de recalculare din 28.09.2017,a fost recalculată cu:. L263/2010 , L 192/2015 și HG 291 /05.05.2017....revin la întrebare :daca intru la recalcularea grupelor 1 munca ,de la 1 octombrie 2018,și dece nu se mai aude nimic (la recalculare din septembrie 2017 s-a împărțit la 35 punctajul anual).va mulțumesc mult

Carp Mircea a scris:

Aveti decizie de recalculare pe legea 192/2015 ?

Discuție Pensii
Sunt pensionar din 2003,am lucrat 35,3ani,din care 29 ani gr.1(condiții speciale), stagiu complet de cotizare, limită de vârstă......in 2017 legea 226 a fost abrogat și punctul a fost împărțit la 35, diminuând punctul de pensie....de la 1 octombrie 2018 trebuie sa înceapă recalcularea celor din grupa 1 și 2 de munca...... pentru a intra la recalcularea grupelor trebuie să fac cere ?? de ce nu se aude nimic de recalcularea grupelor incepute la 1 octombrie 2018? Vă.multumesc..
In septembrie 2017 s,a recalculat pensia pt.conditii de munca grupa speciale, L263)2010 art169/1 ,punctul de pensie a fost diminuat,nu am făcut contestație... întreb::mai intru din oficiu la recalcularea pensiei după legea 221/2018, completată cu 169/2 la legea 263/2010?....daca nu ce trebuie sa fac?
Răspuns la discuția Boala profesionala
POPA GHEORGHE a scris:

Valoarea concediilor medicale pentru incapacitate temporara de munca datorata unei boli profesionale sunt considerate venit la calculul punctului de pensie.

In. 2003 am fost trimis de întreprindere la control la medicina muncii din Iași unde am fost diagnosticata cu boala profesionala ( auz diminuat din cauza condițiilor speciale de muncă).după ieșirea la pensie perioada de spitalizare și concediile medicale au fost încadrat la condiții normale de lucru.concediile medicale cu diagnosticul de boala profesionala cum se iau în calcul la pensie?