Buna ziua , cei doi membri au contract de munca ,au fost coptati in comitet pt ca nu a vrut nimeni ,listele le face o persoana care a fost casiera si acum calculeaza si listele (are facultatea de psihologie dar nu a profesat ).Ne avand administrator au impartit responsabilitatile ,o pers cu CM se ocupa de partea tehnica (subsol tevi ) si o persoana se ocupa de femeia de servici .
Buna ziua ,
este cadru legal ca membri comitetului executiv al Asoc de proprietarii sa fie si angajatii ? in afara de presedinte mai sunt 2 angajatii cu contract de munca : un instalator care se ocupa de partea tehnica si o doamna care se ocupa de femeia de servici si cumpararea de materiale ne avand administrator . Nu exista cumva conflict de interese ei hotarasc ei cheltuiesc bani asociatiei ?
Ce studii trebuie sa aiba contabila care se ocupa de contabilitatea blocului ne avand scoala de administratorii . Cu multumiri C Iordanescu
Buna ziua , In cadrul Asociatie unde locuiesc in Adunarea Generala sa aprobat sa-i plateasca unei locatare Scoala de Administrator ,blocul ne avand administrator . Ma intereseaza daca este legal ca Asociatia sa plateasca scoala pentru administrator ?chear daca Adunarea Generala a aprobat
Buna ziua ,
Comitetul unei Asociatii de Proprietarii poate acorda ajutoare banesti locatariilor ( ajutor ca au fost operati ) din fondul de penalitatii fara acordul Adunarii Generale ?
Buna seara , daca sunt doi coproprietarii intr-o locuinta numai unul se poate inscrie in asociatie, deci ca coproprietar nu pot fi membru al asociatiei , in ce calitate particip ?
Legea 230/2007 la Art. 25 aliniatul
c) proprietarul poate fi reprezentat in adunarea generala de catre un membru al familiei sau de catre un alt reprezentant care are o imputernicire scrisa si semnata de catre proprietarul in numele caruia voteaza;
Intrebare : daca sotul este membru al asociatiei de proprietarii si nu poate participa la A.G. , trebuie sa faca imputernicire sotie, ca sa poata participa si vota ?
In legea 230/2007 art 24, aliniatul 3 ,in adunarea generala reconvocata ,hotararile pot fi adoptate indiferent de numarul membrilor prezenti,prin votul majoritatii acestora. Intrebarea era daca in acest caz are valabilitate " obligatia de a face " de catre comitetul executiv prevazuta in Codul civil in cotradictoriu cu gruparea razvratitilor ?
Sunt presedintele unei asociatii de proprietari. In anul 2012, in Adunarea Generala, s-a votat in unanimitate individualizarea cosnumului de gaz. Din bugetul strans din chirii (antene GSM), fara ca un proprietar sa plateasca ceva, s-a hotarat ca asociatia sa plateasca intreaga instalatie - exterioara si interioara - pana la usa proprietarului, interiorul cu toate aprobarile, senzorii de prezenta gaz, electrovana si materialele + manopera insumand 1300 lei, revenind in sarcina acestuia, daca doreste sa-si separe consumul. Am incheiat cobtractul cu o firma abilitata de ANRSC si DISTRIGAZ, am platit un avans de 9800 lei, uaramnd sa inceapa demararea lucrarilor. In acel moment (luna februarie 2013) o persoana feminina care a mai incercat sa solicite prin tabele semnate si desfiintarea repartitoarelor de caldura, a initiat un demers printre locatari prin tabel samnat, de a se opune separarea individuala a consumului de gaz. 22 de persoane din 80 au semnat tabelul, solicitand o Adunare generala Extraordinara. Adunarea generala ordinara era comunicata in luna martie. O parte din proprietarii care vor separarea, m-au amenintat ca ma dau in judecata fiindca nu duc la indeplinire hotararea adunarii generale din anul trecut, unde actiunea separarea consumului de gaz, asa cum am mai spus, a fost aprobatat in unanimitate, iar timp de un an, nimeni a a facut vre-o obiectie. Se poate aplica in acest context "obligatia de a face" si sa respect contractul facut cu firma specializata si avand si toate aprobarile ANRSC si DISTRIGAZ, fara a mai tine cont de razvratirea celor 22? Ma bazez si pe art. 26 din Legea 230/2007, prin care se mentioneaza ca orice nemultumire la o hotarare a adunarii generale, se rezolva prin instanta. Va multumesc pentru raspunsurile competente.
Propunerea ca se poate face o comisie care sa intre inopinat in apartamentul unui locatar/proprietar pentru verificarea modului de consum al gazului este inoperanta, decat daca se intra prin spargerea usii. Altfel, acesta sau nu va deschide usa sau inainte de a o deschide va opri functioanarea masinii de aragaz. Este bine sa nu ne hazardam in datul cu parerea, lipsindu-ne experienta de cum se guvernreaza o asociatie de proprietari. In plus, conform Legii 230/2007 verificarea intr-un apartament se face cu un preaviz de 10 zile. Intrari inopinate intr-un apartament sunt posibile la solicitarea locatarului sau locatarilor, in cazul unei avarii: inundatie, incendiu, emisii puternice de gaze sesizate din afara si atunci, cu mare atentie la flacarile sau scanteile ce pot declansa o explozie.