avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 361 soluții astăzi
Forum Activitate alexandro

Activitate alexandro

Răspuns la discuția Testament
Multumesc mult pentru raspunsul dvs. Din raspunsul dvs (clar si explicit) se naste totusi o intrebare: De ce contractul de intretinere are aceleasi costuri ca si cel de vanzare-cumparare? Este obligatorie intabularea proprietatii inainte de semnarea acestui contract?! Proprietatea ma gandesc ca poate fi identificata si altfel...la modul "casa si terenul din punctul acasa". Figureaza in registrele primariei chiar daca nu exista intabulare....ca in majoritatea localitatilor din zona vechiului regat. Multumesc mult!
Discuție Testament
Ma interesez pentru o ruda de la tara. Are 5 copii. Primii 4 sunt mari si fiecare la casa lui. Aceasta ruda a mea doreste sa lase mostenire casa si terenul aferent casei copilului cel mic, ce inca locuieste cu ei. Pe langa aceasta proprietate (casa si teren) mai are si alte terenuri de o valoare destul de mica, caci e vorba de terenuri colinare. Aceasta ruda a mea si sotia lui (caci e vointa ambilor) doresc ca dupa moartea lor copilul cel mic sa mosteneasca casa si terenul aferent, fara a putea fi deranjat de catre ceilalti frati. S-au gandit in prima faza la un act de vanzare cumparare, dar au fost descurajati de costurile de intabulare a proprietatii. Asa ca acum doresc sa faca un testament. E solutia cea mai buna, atat in privinta soliditatii actului, cat si a costurilor? Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția 28 EURO catre CNADNR. Rog ajutor!
Sa inteleg ca trebuie sa platesc si nu mai am nicio cale de atac?
La sfarsitul anului 2010, am vandut o masina fara sa parafez actele definitiv. Pana am facut-o ( dupa 8-9 luni)...am primit 3 amenzi pe numele meu pentru neplata rovinietei. Le-a platit pana la urma noul proprietar de facto al masinii, dar nu a platit niciodata acei 28 de euro despagubire catre CDADNR. Ieri...la aproape 3 ani de la data achitarii primei amenzi, am primit o instintare de la un executor judecatoresc in care mi se spune sa platesc in 3 zile acei 28 euro plus 150 lei pt cheltuieli recuperare debit. Pana ieri nu am mai fost somat, avertizat, nu stiam ca exista un dosar de executare silita pe numele meu (observ ca la Pitesti, desi eu sunt din Valcea!).....nu stiu ce sa fac. Eu stiam ca prin Prin Legea nr. 144/2012, in vigoare din 27 iulie 2012, s-a anulat plata acestei despagubiri. Aceasta modificare a legii, nu ma exonereaza de la plata celor 28 euro? Ce sa fac? Ma sperie gandul ca vor mai veni inca 2 astfel de somatii pentru celelalte 2 amenzi platite doar la primarie. #-o Va rog un raspuns avizat. Multumesc mult!
Am luat numere rosii anul trecut in aprilie, platind si o chitanta la primaria de domiciuliu la eliberarea setului 2 de numere rosii. Abia in decembrie am inmatriculat masina definitiv in Romania. Intrebarea mea este: Ce impozit platesc la primarie pe anul 2010 pt masina? Doar cel corespunzator pe luna decembrie 2010 sau platesc din aprilie 2010?

Multumesc anticipat.
Sunt sigur ca e vorba si de impozitul pe cladire, nu doar pentru teren. Mama a primit pe un bilet defalcat impozitul, teren + casa. Deci situatia descrisa mai sus ramane aceasi.

Multumesc mult pentru raspuns

Alexandru
In iulie 2008 am obtinut o autorizatie de constructie pentru o casa in comuna natala. E prevazut termenul de 12 luni pentru inceperea lucrarilor si 36 luni pentru finalizarea lor de la data inceperii efective. Precizez ca am inceput lucrarile in august 2009. Am lucrat efectiv 3 luni, lasand lucrarea la stadiul "la rosu". In anul 2009 eu nefiind in localitate, mama a platit impozitul la primarie pt casa mea. Desi am ridicat putin atunci din stranceana, am trecut cu vederea si am uitat sa mai intreb de ce mi se impoziteaza deja casa, care este neterminata, Pentru anul 2010 sunt pus sa platesc o suma si mai mare. Nu sunt in localitate, dar vreau sa merg informat deja din punct de vedere juridic. Am mai gasit pe alt forum un raspuns la o intrebare similara, care spunea ca nu se plateste impozit cat timp e inca valabila autorizatia de constructie. Si mie mi se pare normal sa fie asa. Casa nu numai ca e nelocuibila, dar repet....autorizatia de constructie este de 12 luni+36luni, asa ca inca eu teoretic sunt in perioada in care inca pot lucra la casa. Nu am facut niciun proces de terminare a lucrarilor, nici nu am cum pentru ca e practic departe de finalizare. Va rog informati-ma cu exactitate referitor la plata impozitul pe cladire in situatia prezentata mai sus. Precizez ca nu suspectez pe nimeni de rea-credinta fiind o comuna de munte unde ne cunoastem cu totii foarte bine, dar e posibil ca persoana de la impozite sa nu cunoasca cu exactitate legislatia.

Multumes mult pentru raspunsuri!

Alexandru

Va rog sa imi spuneti ce se poate face cand doar unul din soti doreste sa divoreze. Preizez ca nu exista copii si sunt motive intemeiate pentru divort. Exista un bun comun, e vb de un teren. Cel care are o relatie extraconjuala nu vea sa divorteze, insa cale de impacare nu mai exista. Ce e de facut ?
Multumesc pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția Am nevoie de avocat ?
O sa incerc sa adresez niste intrebari mai clare:

-- La notariat in momentul in care trebuia sa se incheie succesiunea, una din parti a semnat ca nu e de acord cu partajul propus de 50-50. Dar desi au trecut luni bune de atunci...nu a deschis nici actiune in instanta. Eu intelesesem ca e singura cale ramasa, instanta. Intrebarea este:

Daca totusi intre timp ne-am inteles amiabil in privinta partajului, ne mai putem intoarce la notariat ? Sau trebuie sa mergem oricum in instanta ?

Daca oricum trebuie sa mergem in instanta, atunci se activeaza intrebarile mele initiale de la inceputul subiectului, legate de posibilitatea de reducere a costurilor.

Multumesc mult

Cu deosebit respect,

Alexandru Marinescu
Răspuns la discuția Am nevoie de avocat ?
Multumesc pentru raspuns. Am insa o neclaritate. Intelesesem (nu sunt sigur ca am inteles corect) ca acum singura cale ramasa e instanta. Succesiunea a fost deschisa la notariat, insa in ziua in care in mod normal trebuia sa se incheie, sa refuzat semnarea ei de catre una din parti. Din cate am inteles atunci, s-a incheiat atunci posibilitatea de a incheia succesiunea la notariat, urmand sa fiim obligati sa ne adresam instantei. De acea am pus intrebarea de mai sus. Sunt intr-o eroare ?

Multumesc mult

Cu deosebit respect

Alexandru Marinescu