Bună ziua! Îmi puteţi spune care este procedura de restituire a cauţiunii, după ce a a fost admisa cererea de către instanţă?Care sunt paşii care pe care ar trebui să îi urmez pentru a-mi recupera banii ?
Bună ziua! Am întâmpinat ceva probleme de colaborare cu proprietara apartamentului pe care l-am închiriat acum câteva luni. Au aparut defecțiuni la masină de spălat , care este model vechi si aceasta nu mai este funcțională de trei luni.
Proprietara refuză să ne repare masina , spunând că ea ne-a oferit masina în stare de functionare. Menționez că masina a fost folosită atât de aceasta in perioada în care a locuit în apartament, dar şi de alți chiriași. Reparația masinii nu ar trebui sa revină în sarcina proprietarei?
Bună seara! Am o nelamurire în ceea ce priveste restantele cotelor de distribuție. Ce reprezinta acestea mai exact și care este procedura aplicării penalităților în acest caz? Sumele de la intretinere sunt mult prea mari din cauza acestor restante. Am sesizat cresterea sumei de la intretinere abia luna aceasta. Aș putea face contestație?
Menționez că sunt chirias și nu proprietarul apartamentului.
Bună seara! Mă poate ajuta cineva cu niște răspunsuri ? Voiam să știu dacă locatorul poate să prevadă în contractul de închiriere și să oblige locatarii la plata taxelor la ANAF, în situația în care el ar trebui să achite aceste taxe? Poate modifica chiria pe durata contractului (cu durată determinată)?
Și voiam să mai știu, dacă proprietarul are trecut pe adresa apartamentului firma proprie, apartamentul are destinație de locuit, poate afecta chiriașul în vreun fel? Sau poate fi considerat un viciu ascuns acest lucru, deoarece nu a menționat acest aspect la încheierea contractului. În cele din urmă este posibil ca proprietarul să nu fi prevăzut la Fisc, faptul că obtine venituri atat din chirie , cât și din firma trecută pe același apartament? Mulțumesc anticipat !
Mă poate ajuta cineva?Mulțumesc anticipat !
Bună seara! Voiam să știu dacă locatorul poate să prevadă în contractul de închiriere și să oblige locatarii la plata taxelor la ANAF, în situația în care el ar trebui să achite aceste taxe? Poate modifica chiria pe durata contractului (cu durată determinată)?
Și voiam să mai știu, dacă proprietarul are trecut pe adresa apartamentului firma proprie, apartamentul are destinație de locuit, poate afecta chiriașul în vreun fel? Sau poate fi considerat un viciu ascuns acest lucru, deoarece nu a menționat acest aspect la încheierea contractului. În cele din urmă este posibil ca proprietarul să nu fi prevăzut la Fisc, faptul că obtine venituri atat din chirie , cât și din firma trecută pe același apartament?
Mulțumesc mult pentru ajutor!
Bună ziua ! Sunt studenta la drept şi am şi eu nevoie de un sfat în privința unui caz. O persoană A , a împrumutat unei persoane B suma de 2000 de euro. Acestea nu au încheiat niciun contract în formă autentică, ci doar in formă verbală. Dupa 3 luni, B i-a restituit întreaga sumă. Însă după câteva luni, A i-a cerut lui B , să ii restituie datoria, desi B i-a dat banii la timp. În cele din urmă, A îl da în judecată pe B .Ce poate face B acum? Daca B neagă faptul că A i-ar fi dat bani, iar A nu are nici o dovadă în acest sens, care va fi rezultatul? B poate să ii ceară lui A daune morale?