Va multumesc pentru raspuns!
Factura este semnata si stampilata comform legislatiei,cu toate datele vanzatorului si ale cumparatorului,si chitantele la fel(care sunt succesive).Contract de plata in rate nu s-a facut deoarece s-a mers pe incredere(cumparatorul e prieten cu patronul,cu acordul caruia s-a vandut bunul,acord verbal).
Cumparatorul a achitat o parte din suma ,aprox.20% din suma totala pentru care a primit si chitanta iar restul nu mai vrea sa-l achite.Se poate face somatie de plata in acest caz sau nu!
Va multumesc!
Factura fiscala exista si e pe toata suma,si cumparatorul are chitante pe fiecare suma achitata vanzatorului,dar nu exista nicio data specificata pana la care sa se recupereze banii!
Va multumesc pentru raspuns!
Buna ziua!
Am si eu o problema la care astept o solutie!
O societate comerciala,vinde bunuri intr-un sistem propriu de "rate".In fiecare luna cumparatorul,plateste o suma fixa,pana la achiatrea valorii facturii iar societatea elibereaza chitanta pe suma respectiva,mentionez faptul ca nu s-a facut nici-un contract intre societate si cumparator.Intrebarea este urmatoarea:daca cumparatorul refuza sa mai plateasca "ratele"societatea poate sa faca ceva ca sa-si recupereze banii? sau nu!
Va multumesc!
Buna ziua!
Am si eu o nelamurire,sotia mosteneste o casa de la parinti,mostenirea se face in timpul casniciei!
Se poate considera acesta ca fiind bun comun,fiind dobandit in timpul casniciei chiar daca e pe numele unuia dintre soti?
Astept raspuns!
Va multumesc!
Buna ziua!
Am si eu o problema la care as dori o lamurire daca se poate.
Casa in care locuiesc cu familia mea este a bunicii mele care a "primit-o "de la parintii ei!
Am pus ghilimelele deoarece titlul de proprietate asupra casei este pe numele mamei bunicii care este decedata.Bunica a semnat un contract de vanzare-cumparare cu unul din nepotii ei,dar fara sa stie ca vinde(fiica ei impreuna cu nepotul au dus-o la un notar unde au facut un contract de vanzare-cumparare catre nepot cu dreptul fiicei la uzufruct).Bunica mea a fost de acord ca fiica ei sa o intretina ,respectiv sa intretina casa,dar nu voia sa o vanda!Dupa ce s-a facut acest act de v/c,nepotul (proprietarul) ne-a dat afara pe toti care locuiam acolo,ramanand doar bunica,lucrurile schimbandu-se mult,i-au taiat curentul la casuta in care statea,i-au daramat fantana(nu este apa curenta),a ramas fara apa,si noi avem grija de ea,fiica ei e plecata in Italia,iar nepotul vrea ca sa o dea afara dar nu poate din cauza uzufructului,ea nu are niciun venit ,si noi ii ducem mancare si avem grija de ea!
Ceea ce as vrea sa va intreb este daca ea ar deschide proces impotriva nepotului ,ar avea ceva sanse de castig,avand in vedere faptul ca suma de vanzare a casei este mult prea mica fata de valoarea acesteia,suma care nu a fost primita de vanzatoare.Si inca ceva,daca titlul de proprietate nu e pe numele ei si nu are nici un certificat de mostenitor, nici o alta dovada ca ,casa ar fi a ei(succesiunea nu a fost facuta) mai e valabil actul de v/c?Am vorbit cu un avocat si acesta mi-a spus ca notarul care a autentifiacat si redactat contractul nu a procedat legal dar bunica nu poate face nimic,doar sa deschida proces pentru suma cu care a fost cumparata casa!
Dumneavoastra ce ne sfatuiti? Mai sunt si alte solutii?Se poate face ceva sau sa renuntam?
Astept raspuns urgent.
Va multumesc!
Buna ziua!
As avea si eu o problema cam complicata legata de o casa parinteasca.Sunt 4 frati,dintre care doar 2 sunt frati cu acelasi tata(sunt frati numai dupa mama),parintii lor au impreuna o casa.Tatal moare si mama,vinde casa printr-un contract de vanzare-cumparare facut de mana si in prezenta a doi martori(si 3 dintre frati).Dupa 4 ani,mama moare si al patrulea frate afla ca ,casa parinteasca a fost vanduta cu acordul celor 3 frati.Acum urmeaza intrebarile: 1.Acel contract este legal,avand in vedere faptul ca s-a facut fara consintamantul celui de-al patrulea frate?
2.Al patrulea frate poate deschide succesiunea dupa tata?(tatal fiind proprietarul impreuna cu mama,ei fiind decedati)si daca da,care sunt pasii care trebuie urmati?
3.Cei 2 frati care sunt dintr-o alta casatorie,mai beneficiaza de ceva din casa avand in vedere faptul ca nu poarta numele proprietarului(tatalui) si mama a vandut partea ei?
Astept un raspuns,va multumesc anticipat!
Buna ziua!
o intrebare am si eu!
cum pot lichida o societate care nu are profit,nu are depuse bilantul pe 2006,are sediul expirat si are de recuperat tva. Ce ar trebui sa fac ca sa o lichidez cat mai repede,mentionez ca nu s-a mai lucrat cu societatea respectiva din 2006,dar ea apare ca functionabila la recom.
Astept raspuns!
Va multumesc anticipat!