avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1858 soluții astăzi
Forum Activitate Albione

Activitate Albione

Buna ziua.
Ne lipseste autentificarea statutului si actului constitutiv al asociatiei.
Daca ne prezentam intr-o piata, sau un parc, si facem cadou o sticluta de apa, sau ceai cald, un sadwich, ceva, pentru a ne sponsoriza, sa ne facem publicitate cu cateva zile inainte de a avea asociatia, ar fii in regula? Sau e vre-o problema?
Va multumim!
Răspuns la discuția Infiintare Asociatie
Va multumesc!
Buna ziua. Am si eu niste nelamurir:

Pentru a infiinta o asociatie, am incercat sa facem noi, membri principali, totul. si avem si toate actele necesare, dar acum citim intr-o alta pagina:

"8. ACT CONSTITUTIV – ATESTAT DE AVOCAT SAU AUTENTIFICAT DE NOTAR (pentru fundaţii – obligatoriu autentificat) – 3 exemplare originale;
9. STATUT – ATESTAT DE AVOCAT SAU AUTENTIFICAT DE NOTAR (pentru fundaţii – obligatoriu autentificat) – 3 exemplare originale;"

Intrebarea mea este:

1. Trebuie sa autentific la un notar Actul Constitutiv si Statutul? Chiar daca facem asociatia singuri?
2. Am nevoie doar de 3 copii? Sau mai trebuie si in format electronic? Int-o parte citesc 3 copii, intr-o alta 2 copii si format electronic... As vrea sa merg direct la judecatorie si sa am totul correct, sau cat se poate de correct.

Va rog sa nu ma trimiteti sa citesc legea ca am citito deja.
Răspuns la discuția Pot sa fiu un consilier juridic?


raluk0207 a scris:

Teoretic ,da, puteti. Practic, va ajuta și anii de stagiu.
In momentul de fata nu aveti pregătire practică.


Da, inteleg, asta ma interesa. Va multumesc mult.
Buna ziua, intrebarea mea este daca pot sa fiu un consilier juridic fara a efectua acei doi ani de stagiu.
Am absolvit anul acesta facultatea de drept si ma gandeam sa ofer servicii... Sa ne intelegem, doar de consiliere, de exemplu... sa spun unei persoane interesate ce ar putea sa faca pentru X sau Y problema.
Nu-mi spuneti, va rog, sa caut in legea 514/2003 deoarece deja am citit si nu am reusi sa dau de un raspuns in relatie cu intrebarea mea.
Am vazut multe propuneri de consiliere juridica si pe OLX si ma gandeam daca pot sa fac ceva de genu si eu.
Răspuns la discuția Instiintare
Sí dacă chiar nu poate și nu are avocat? Pot sa merg eu dacă îmi face o procura? Sau... Nu pot sa-l trimită prin curier?

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Trebuie sa mearga personal mama dvs sau daca are avocat, poate merge si el.

Discuție Instiintare
Buna ziua!

Mama a primit o instiintare care spune: In conformitate cu prevederile art.260 si art.261 din Codul de procedura penala va instiintam ca la data de [lipsa] ora [lipsa], am procedat la afisarea prezentei, nefiind indeplinite conditiile de inmanare a plicului cu acte de procedura aferente dosarului..., al Parchetului de pe langa Judecatoria Bolintin Vale....
Va comunicam ca sunteti in drept a va prezentati dupa 7 zile de la afisara prezentei, dar nu mai mult de 9 zile...
In caz in care, fara motive temeinice, nu va prezentati pentru comunicare actelor de procedura in termen de [lipsa] zile, actele de procedura se vor considera comunicate la implinirea acestui termen."

Acum... Aceasta instiintare a ajuns fara ca nimeni sa firmeze, a aparut asa, dintr-o data in casuta postala. Este ceva normal?
Si mama nu poate sa se prezinte, lucreaza. As putea sa merg eu in locul ei sau sa cerem sa trimita prin posta?

Ar trebuii sa fie pentru o plangere penala pentru tulburare de posesie care mama a facuto acum un an...

Multumesc pentru atencie!
Buna ziua.
Neam trezit cu un avertizment in care conform lg nr. 179/2015 ar trebuii sa platim pentru montajul unor detector de scapare de gaz, si ca, dupa montara lui se va face verificarea instalaciei (Gazul este oprit de ieri din cauza unei avarieri)
Precum am inceles... Legea ar trebuii aplicata doar blocurilor care au fost construite dupa 2009, fiind acesta un bloc de inainte anului 1989.
Astfel, am considerat ca ar fi incorect sa se ceara inainte montarea aparatelor fara a face inainte verificarea instalaciei pentru a vedea daca este vreo schapare de gaz.
Stiu ca ar fi mai convenient, dar, am dubiul acesta.
Multumesc.