avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Activitate Utilizator_cereopinie

Activitate Utilizator_cereopinie

Bună ziua! In urma.hotararii judecătorești, s-a stabilit paternitatea băiețelului meu și faptul că amândoi părinții vom exercita custodie comuna. Nu este precizat nici un program de vzita. As dori sa știu cum trebuie procedat întrucât tatăl crede că poate lua oricând minorul , nedorind să adoptăm un program de comun acord.
Dar se poate acorda 1/4 din venit -popririle lui, utilități ? El spune că așa a fost sfătuit de un avocat in acest sens.
Bună seara! Am o sentință judecătorească prin care s-a stabilit paternitatea băiețelului meu și faptul că vom avea custodie comună eu și tatăl băiețelului. De asemenea s-a stabilit ompensie alimentara pe care o va plati ,de 25% din venit. S-a stabilit că numele copilului va fi același cu al meu întrucât la.acel moment nu a solicitat aceste lucru. Am următoarele întrebări și va rog sa mă lămuriți și pe mine. 1. Poate deschide proces pentru restabilirea pensiei alimentare ,in acest recalcul sa se tina cont de reținerile lui, de cheltuieli la utilități? Îmi.poate spune cineva lege care stabilește modul de calcul al pensiei alimentare? 2. Daca eu nu sunt de acord, și dacă el cere schimbarea numelui de familie al copilului astfel încât să îi poarte numele poate obține?
Răspuns la discuția Lămuriri pensie alimentara
Nu ma poate ajuta nimeni cu lămuriri?
Am și eu nevoie de câteva lămuriri. După ce am hotărârea definitiva pentru plata pensiei alimentare, urmează sa merg la instituția unde Lucrează tatăl copilului pt a primi lunar într-un cont 1/4 din venitul lui net. Întrebarea mea este: ei îmi vor calcula și pensia alimentara retroactiva sau va trebui sa apelez la executor judecătoresc?
Știu ca tatăl are poprire pe cont. Cum se va proceda pt a plăti pensia alimentara lunara și cea retroactiva? Ele se vor acorda ținându-se cont de acea poprire?
Tatăl copilului a câștigat o suma mare de bani la loto. Se considera acesta suma venituri suplimentare sau copilul nu are nici un drept din acești bani?
Mulțumesc frumos anticipat pentru răspunsuri!
Așa știam și eu. Iar el nu a contribuit la creșterea copilului deloc.
Revin cu doua întrebari. Tatăl copilului , după ce a citit sentința, nu este de acord sa plătească pensia alimentară din momentul in care eu am introdus acțiunea , ci din această lună cand s-a pronunțat sentința. Spune că va face apel pt acest lucru. Este posibil să obțină așa ceva?
Eu am cerut expres ca numele de familie al copilului sa rămână neschimbat ,adică al meu. Pt ca nu sunt de acord cu condițiile lui sa nu plătească retroactiv pensia alimentara, va cere și schimbarea numelui.
Va rog mult sa mă lămuriți in aceste două aspecte.
Am citit schimbul de mesaje și nu cred că dl utilizator este arogant, poate doar frustrat că a trebuit să crească fără tată. Se pare că nu exista lege sa pedepsească vina morala a unui părinte care își abandonează copilul și lasă în urmă lacrimi și sechele.
Eu înțeleg ce dl-ui pt sufletul dl-uicare a făcut postarea,pt că am un copil nerecunoscut de tatăl său și a trebuit să îl acționez in judecată pt stabilirea paternității. Am făcut acest lucru pt copilul meu și mă gândesc ce va fi in sufletul lui ,peste ani, când va afla că nu a fost recunoscut. Este tatăl biologic,dar nu înseamnă că este și tata pt că acum au început șicanele. Poate din acest motiv mama d-lui utilizator nu l-a acționat în judecată ,pt că a vrut liniște. Care varianta e mai buna, nu se știe.
Mulțumesc frumos pt răspuns, dl martonze!
Mulțumesc domnule.claudiu Lascoschi pt răspuns. Am discutat cu Dna avocat care m-a reprezentant și mi-a spus că putem face recurs. Dar sunt cam sceptică că voi rezolva ceva, având în vedere că instanța s-a pronunțat pt ceva ce eu nu am cerut. Am văzut că tendința este că ,daca ceri pensie alimentară, tatăl are obligații și pt asta i se acordă și drepturi. Eu sunt singură susținătoare a copilului de când s-a născut și nu s-a ținut cont de acest lucru. Bănuiesc că, și dacă fac recurs, șansele mele sunt minime.