avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara! Am o sentință judecătorească prin ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara! Am o sentință judecătorească prin care s-a stabilit ...

Bună seara! Am o sentință judecătorească prin care s-a stabilit paternitatea băiețelului meu și faptul că vom avea custodie comună eu și tatăl băiețelului. De asemenea s-a stabilit ompensie alimentara pe care o va plati ,de 25% din venit. S-a stabilit că numele copilului va fi același cu al meu întrucât la.acel moment nu a solicitat aceste lucru. Am următoarele întrebări și va rog sa mă lămuriți și pe mine. 1. Poate deschide proces pentru restabilirea pensiei alimentare ,in acest recalcul sa se tina cont de reținerile lui, de cheltuieli la utilități? Îmi.poate spune cineva lege care stabilește modul de calcul al pensiei alimentare? 2. Daca eu nu sunt de acord, și dacă el cere schimbarea numelui de familie al copilului astfel încât să îi poarte numele poate obține?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 08:26, 9 Septembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
art 529Cod civil stabilește cuantumul pensiei de întreținere. Da, tatăl minorei poate formula o acțiune prin care să ceară modificarea pensiei de întreținere însă potrivit legii aceasta este 1/4 din venitul său lunar net
Dar se poate acorda 1/4 din venit -popririle lui, utilități ? El spune că așa a fost sfătuit de un avocat in acest sens.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La stabilirea cuantumul pensiei nu se tine cont de niciuna din obligatiile financiare ale tatalui. Procentul de 1/4 se raporteaza la venitul sau net.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am dintr-o relație un baietel de 4 ani tatăl la ... Ana maria ene Ana maria ene Buna ziua! Am dintr-o relație un baietel de 4 ani tatăl la recunoscut dar nu ne ajută,cu nimic si nu ne vizitează vreau sa il dau in judecata pentru pensia ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara - 25% din toate veniturile tatalui? cristinani cristinani Buna seara, Intentionez sa il dau in judecata pe tatal copilului pentru plata pensiei alimentare si am nevoie de cateva sfaturi / raspunsuri: - in cazul ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, vă rog să-mi explicați cât este pensia alimentară ... BEATRICED BEATRICED Bună ziua, Vă rog să-mi explicați cât este pensia alimentară în acest caz? \"stabilește în sarcina pârâtului obligația de plată în favoarea ... (vezi toată discuția)