avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Activitate Lucian Rimniceanu

Activitate Lucian Rimniceanu

Vă mulțumesc frumos.
Concediul de odihnă se poate efectua in totalitate pe anul în curs daca ies la pensie in luna iulie?
Bună ziua,
Am fost la firma la care am lucrat în gr.1 de muncă conform legii 3/1977 și am solicitat eliberarea unei adeverințe din care să reiasă perioada de muncă în care am lucrat în gr.1 înainte de 01.04.2001.
Am fost refuzat pe motiv că mi-a fost eliberată această adeverință și că există la dosarul de pensionare.
De la Casa de Pensii mi s-au spus că fără această adeverință nu se poate face recalcularea. Ce pot face in continuare?

romeo bratu a scris:

Trebuie sa depuneti o cerere de recalculare insotita de documentele justificative la casa de pensii din judetul unde locuiti.

Cînd pot beneficia de recalcularea pensiei conform legii 351/2022
Menționez că am lucrat în Gr 1 de muncă 14 ani și 6 luni.
Vă mulțumesc
Buna seara,
Va rog sa-mi spuneti daca se poate cumula reducerea virstei de pensionare datorata activitatii in grupa 1 si deosebita cu reducerea datorata modificarii legii 263/2010 ce prevede reducerea virstei standar de pensionare cu 2 ani pentru persoanele care au locuit in diferite zone ale tarii cu un grad de poluare ridicat.Ma refer la orasul Galati.
Va multumesc
Buna ziua,
Am un card de debit la Raiffeisen Bank in care imi primesc salariul.De putin timp mi-am schimbat locul de munca.Ptr a putea primi salariul trebuia sa duc angajatorului un cod IBAN in care sa mi se vireze salariul.
In contextul actual, am descarcat de pe aplicatia smart mobile un extras de cont, care din greseala a fost contul unui card de cumparaturi pe care nu l-am ridicat niciodata din banca.Am mers la banca ptr a-mi transfera suma respectiva din contul cardului de cumparaturi in contul cardului de debit. Surpriza insa, mi s-a spus ca nu se poate decit daca ridic cardul de credit, il activez si platesc suma de 40 de lei ptr. activare.
Doresc sa va spun ca acest card de cumparaturi mi-a fost emis in mod abuziv in momentul in care mi-a fost schimbat cardul de debit.
Ce pot face ptr a-mi recupera banii?Daca inchid contul cardului de credit, mi se vor restitui banii virati?
Va multumesc
Răspuns la discuția Recalculare pensie
Vă mulțumesc!
Vă mulțumesc!
Vă mulțumesc pentru tot. O singură întrebare și nu vă mai deranjez. Nu pot ataca în instanță decizia de pensionare, dar dacă nu au trecut 45 de zile de la data emiterii deciziei de recalculare, pot ataca această ultimă decizie? De fapt, prin decizia de recalculare mi s-a comunicat că se invalidează decizia de pensionare. Vă mulțumesc anticipat.