Buna ziua,
Am facut succesiunea dupa decesul tatalui. Sunt singurul copil si mama a renuntat la partea tatalui in favoarea mea. Cum pot intra in posesia partii mamei cat timp este in viata?
Multumesc
Buna seara,
Daca sunt chemat in instanta in calitate de reclamant la un proces (mostenesc o parte din apartamentul care faca obiectul procesului) si nu ma prezint trebuie sa trimit in scris motivul.
Multumesc
Am inteles de la început întrebarea.
Faptul că s-a recăsătorit nu are relevanță.
In raport cu tatăl dvs, are calitatea de soție supraviețuitoare , deci va moșteni cota de 1/4, cum am explicat mai sus.
Sunt singurul copil. Intrebarea me se referea la faptul ca mama se recasatoreste. Ce se intampla cu partea ei dupa deces (are 75 ani) si nu este facuta succesiunea dupa tata. Multumesc
Tata a decedat. Succesiunea nu a fost facuta. Exista un apartament, o masina si un loc cu casa la tata( mostenirea din partea parintilor tatalui).Mama se recasatoreste. Ce se intampla cu mostenirea? Multumesc
Tata a decedat. Eu si mama facem succesiunea. Masa succesorala este compusa din: un apartament, o masina si un loc cu casa la tara( din partea parintilor tatalui). Cum se impart bunurile. Mama are 71 de an, vrea sa dea partea ei unei biserici, eu, ca si copil pot face ceva? Multumesc