avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Tata a decedat. Eu si mama facem succesiunea. Masa succesorala este compusa din: un apartament, o masina si un loc cu casa la tara( din partea parintilor tatalui). Cum se impart bunurile. Mama are 71 de an, vrea sa dea partea ei unei biserici, eu, ca si copil pot face ceva? Multumesc
Cel mai recent răspuns: T Cessy , utilizator 16:50, 20 Noiembrie 2017
Apartamentul si masina sunt bunuri comune, iar casa de la tara este bun propriu.
Astfel, masa succesorala dupa tata va consta in 1/2 din apartament si masina si intregul drept de proprietate asupra casei de la tara.
Mama va dobandi 1/4 din jumatate de apartament si masina (adica 1/8, la care se adauga cota ei de jumatate, astfel ca in final va avea 5/8) si 1/4 din casa de la tara.
Iar dvs 3/8 din apartament si masina si 3/4 din casa de la tara.
Dupa dezbaterea succesiunii, mama poate dispune dupa cum doreste de cota dansei, insa dobanditorul va ramane in indiviziune cu dvs. Deci imobilul care ii va fi donat, nu ii va apartine in totalitate. O astfel de situatie nu este tocmai ideala pentru cel care primeste.

Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie?testament? nufar alb nufar alb Problema e urmatoarea: mama mea a decedat in anul 2003. In timpul casatoriei cu tatal meu au dobandit un apartament si o casa la tara.Dupa decesul mamei nu am ... (vezi toată discuția)
Succesiunea dupa tatal decedat mama_mam mama_mam buna ziua;as dori sa stiu in momentul succesiunii duoa tatal decedat ce cota imi revine?mama traieste si mai am o sora-mostenirea consta intr-un apartament si ... (vezi toată discuția)
Succesiune IONY1972 IONY1972 Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)