Buna ziua!
Doresc sa vand un autoturism, care apartine tatalui meu si nu sunt familiarizat cu procedura de vanzare.Eu locuiesc in Bucuresti, iar masina tatalui este inmatriculata in alt judet.
As dori sa stiu care sunt etapele pe care trebuie sa le urmez in aceasta procedura.
Din cate am inteles, ar trebui:
1)sa merg cu viitorul cumparator la un birou cu acte auto, unde trebuie sa facem un contract tipizat vanzare-cumparare( etapa pe care o pot face in Bucuresti), iar pe talon sa completez instrainat catre nume +data +semnatura.
2)cu contractul sa merg la primaria judetui. unde este inmatriculata masina pentru a scoate certificatul fiscal pentru cumparator.
3)apoi sa merg la anaf tot in judetul unde este inmatriculata masina si sa o scot de la impozit
4)sa ma asigur ca masina va fi trecuta la impozit de cumparator in judetul lui
Doresc sa stiu care este procedura completa.
Multumesc anticipat!
Buna ziua!
In fata blocului,unde m-am mutat,exista mai multe locuri de parcare numerotate,care se pot fi luate prin contract de la centrul de Parcari(Sector 6).
La cumparare apartamentului,vanzatorul mi a spus ca locul meu de parcare este x,dar nu mi-a dat nici un document care sa ateste asta.De ceva timp parchez pe un loc,iar astazi am fost contactat de catre un locatar care spune ca locul acela este al lui,de la cumpararea apartamentului(probabil situatie similara cu a mea).I am spus ca nu voi mai parca acolo,doar daca imi arata un contract pentru acel loc de parcare.Mentionez ca sunt multe locuri pe care nu sunt puse tablite care sa arate ca parcarea este platita si un numar de contract facut la serviciul de parcari.
Am fost la serviciul de parcari si acolo mi s-a spus ca toate locurile sunt ocupate(inchiriate).Totusi pe foarte multe nu scrie asta.
Intrebarea mea este:
Daca parchez pe locuri care nu sunt insemnate cu acea placuta,politia ma poate amenda?Pentru ca nu pot stii daca sunt sau nu inchiriate, si deci pot cere sa vad un contract.
As dori sa stiu mai multe despre procedura de inchiriere a unui loc de parcare in sectorul 6,de exemplu.
Multumesc anticipat!
Buna ziua!
Am platit taxa de timbru a unui vehicul in iulie 2016,in valoare de 996 RON.
Plata a fost facuta la ANAF Sectorul 6.
As dori sa recuperez aceasta taxa si as vrea sa stiu:
1)Mai este nevoie,in momentul de fata,de alte acte in afara cererii de restituire?Unde as putea gasi noul model de cerere?
2)cererea se depune tot la ANAF sector 6?
3)in cat timp voi primi banii inapoi?
Multumesc anticipat!
Buna ziua!
In iulie 2017,am fost prins cu numerele provizorii expirate si mi s-a intocmit dosar penal si mi s-a suspendat permisul de conducere,dar mi s-a dat dovada de 15 zile,cu posibilitate de prelungire.De atunci am mers luna de luna pentru a-mi reinnoi dovada.
In posta am gasit o instiintare,cum ca nu mi s-a putut transmite plicul dosarului si in termen de 7 zile sa ma prezint la judecatoria Braila(acolo am fost oprit,eu fiind din Bucuresti) pentru inmanarea actelor de procedura.Am sunat la judecatorie si de la camera arhivelor mi s-a spus ca dosarul are nup.
Mentionez ca nu ma pricep deloc la drept juridic.
Asadar,acum ce trebuie sa fac?Care este mersul firesc?Trebuie sa iau plicul si sa il duc la parchet sau nu trebuie luat?Acum ce sanctiuni primesc si cum le aflu si pentru cat timp mi se va mai retine permisul.As mai dori sa stiu daca mai pot sa-mi reinnoiesc dovada cu drept de circulatie?
Multumesc anticipat!
Buna seara!
Am fost prins cu numerele rosii expirate.Mi s-a intocmit dosar penal,mi s-a luat permisul si mi s-a dat o dovada de circulatie valabila 15 zile.
Dupa expirarea celor 15 zile,m -am dus la parchet si mi-am prelungit dreptul de a conduce cu inca 30 de zile de doua ori.
1)Daca mi-a expirat dovada,mai pot merge sa imi prelungesc dreptul de a conduce?
2)Daca am avut cca. o luna dovada expirata,aceasta luna se scade din perioada de suspendare a permisului pe care o voi avea dupa solutionare?
3)Daca am rupt dovada,ce pot face?
Multumesc anticipat!