avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Activitate eX3nna1

Activitate eX3nna1

Buna ziua.
Se da urmatorul caz: persoana care in 2015, la inceputul anului, a savarsit un furt in Romania; la sfarsitul anului 2015 a savarsit un alt furt in Germania pentru care a primit o pedeapsa de 5 luni cu executare si 8 luni cu suspendare; in anul 2017 a fost condamnat prin sentinta definitiva 3 ani cu suspendare intr-un alt dosar, cauza principala, vanzare substante interzise. Pe langa acest dosar, a fost judecat si cel din 2015, pentru furtul din Romania, pentru care i s-a dispus pedeapsa de 8 luni cu suspendare. Contopite ambele pedepse, a rezultat o pedeapsa cu executare de 3 ani, 2 luni si 2 saptamani.
In prezent, este inchis la Jilava, sectia reabilitare, a executat din pedeapsa aproximativ 11 luni, a castigat si ceva zile de libertatea prin participarea la activitatile Penitenciarului.
Care sunt sansele ca din pedeapsa actuala sa i se scada perioada executata in Germania, si anume cele 5 luni? Asa am inteles de la el, ca mai sunt `colegi` carora li s-au scazut.
Astept cu mare interes, eventual, am dori si colaborarea cu un avocat.
Multumesc anticipat.
Buna seara. Avem o situatie mai complicata si as avea nevoie de cateva indrumari, va rog.
Eu si sotul meu, am dori sa cumparam o casa. Aceasta i-a apartinut unchiului sotului, insa acesta a decedat acum aproximativ 3 ani. Are 4 copii, dintre care 3 sunt minori. Mai este insa o problema in ce priveste actele de proprietate. Se pare ca unchiul a cumparat aceasta casa de la fostul proprietar cu care a facut un act de mana in prezenta a 2 sau 3 martori (nu stiu detalii, ca nu am vazut actul pana acum). Am inteles ca in baza acestuia, a fost inregistrata la Primarie, iar impozitul casei venea pe numele unchiului.
Care ar fi pasii prin care putem cumpara aceasta casa? Cum putem proceda, avand in vedere ca mostenitorii de drept sunt minori majoritatea, succesiunea nu a fost facuta.
Multumesc.
Răspuns la discuția Cum concediezi un administrator?
Unde ii trimitem notificarea? Nu ii stim adresa postala, si-a schimbat domiciliul acum vreo 2 ani, iar de la actuala adresa nu doreste sa ne dea adresa.
Răspuns la discuția Cum concediezi un administrator?
Cam greu cu mersul in instanta. de la 1 iulie am inteles ca se intra in vacanta judecatoreasca (tine doua luni), asa ca am intinde-o prea mult. Vrem o solutie cat mai rapida.
Referitor la parola de logare Revisal, nu ar fi normal ca angajatorul sa o stie, in speta, Asociatia de Proprietari?
Buna dimineata. As avea nevoie de cateva indrumari.
1.Actuala administratora nu doreste sa ne dea actele asociatiei, pe motiv ca la noi nu sunt in siguranta. In septembrie, in urma unei Adunari Generale, a fost schimbat presedintele si comitetul ex. Dupa ce s-a intamplat acest lucru, dna a luat toate actele care pana atunci erau tinute la asociatie si le tine acasa. Mai nou, ne-a spus ca actele sunt in bloc dar ca nu vrea sa ne spuna unde si ca nu e treaba noastra.
Asadar, care sunt pasii prin care o putem obliga sa ni le dea?

2.Dorim sa o concediem, intrucat, pe langa varsta inaintata de 80 de ani si multiplele probleme de sanatate pe care spune ca le are (si nu ma indoiesc de acest lucru), nu are nici competente profesionale, toata munca este facuta de `mana`, iar pentru redactarea listelor de intretinere, apeleaza la o firma (pana de curand, costurile erau suportate de catre asociatie, fara sa fi stabilit acest lucru anterior si fara sa stim acest amanunt).
Are contract de munca 6 ore, vine o singura ora pe saptamana sa incaseze si asta e tot. Stiu ca munca de administrator inseamna mai mult decat ora aceasta pe saptamana, dar nu exista comunicare si colaborare din partea dumneaei, oricat ne-am stradui. Vrem sa evoluam, sunt membrii ai asociatiei care doresc, de ex. sa achite cotele de intretinere direct in cont, lucru pe care il refuza in mod constant. Nu detaliez totul, dar va rog sa ne indrumati, cum putem proceda cat mai simplu si mai rapid.
Ne-am gandit la condica de prezenta (desi e pueril, dar e cea mai la indemana). La cate absente nemotivate poate fi chemata la comisia de disciplina? Cum o anuntam, din moment ce nici adresa postala nu i-o stim si nu doreste sa ne-o dea?

Sau, putem angaja o firma de administrare si astfel, postul de administrator fiind desfiintat, o putem concedia?

3.Nu avem acces la Revisal, cum il putem obtine?

Multumesc.
Răspuns la discuția Cum se poate reduce o pedeapsa
Va multumesc. Dvs. va ocupati de cazuri penale? Daca da, as dori putin ajutor, daca nu se poate in privat, atunci contra cost (bineinteles).
Buna ziua,
Se da urmatoarea situatie: persoana condamnata pentru 2 fapte savarsite aproximativ in aceeasi perioada, pentru una dintre ele a obtinut 3 ani cu suspendare, pentru cea de-a doua, a obtinut tot cu suspendare, dar 8 luni. Fiind savarsite simultan, a rezultat sa execute pedeapsa cea mai mare plus un spor de 1/3 din a doua, si anume 3 ani, 2 luni si 2 saptamani pedeapsa totala de executat. In prezent, a executat aproximativ 3 luni din aceasta.
Am primit o informatie de la cineva si nu stiu daca este adevarata, si anume: se poate inainta o cerere prin care sa se anuleze pedeapsa mai mica, cea de 8 luni si astfel, detinutul sa poate fi eliberat, datorita faptului ca pedeapsa cea mai mare obtinuta initial cu suspendare, este mai mica de 3 ani? Daca da, care este procedura?
Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Modificare cota plata caldura
Va multumesc. Nu stiu exact care este calculul facut de catre administratora (am dedus ca e cel scris de mine, dar probabil ca e cum l-ati detaliat dvs.), intrebarea mea era referitoare la faptul daca am procedat corect ca am micsorat procentajul pentru partile comune. Nu are importanta ca si suma (ca e 41.08 ca in raspunsul dlui Amza sau 57 lei ca al dvs.), ci daca putem micsora procentajul de 30% la 15%. Din ce ati relatat dvs., rezulta ca, putem reduce acest procentaj la 15% sau la cat dorim, iar calculul ar fi de tipul: 7600 x 15% = X : 40 = y = suma pe care o plateste fiecare apartament (inclusiv cele debransate). Este corect cum am inteles?
In prezent, cum se calculeaza plata pentru partile comune? Altfel decat asa?
Va multumesc pentru rabdare.
Răspuns la discuția Modificare cota plata caldura
Bun, poate nu am exprimat eu in termeni corecti. Asadar, va rog sa imi dati articolul de lege, in baza caruia se stabileste plata celor debransati, pentru partile comune. Asa pot verifica daca este corect cum li se facea calculul pana acum. Din ce stiam si din calculul facut in anii precedenti de catre administrator, voi spune punctual prin exemplificare: factura era in valoare de 7600 lei, 37 de apartemente platesc cate 200 lei fiecare (37x200 = 7400), diferenta de 200 lei ramasa se imparte la cele 3 apartamente debransate, rezultant in calculul de intretinere, pentru fiecare dintre ele o suma de plata de aproape 60 lei (ceea ce din explicatia dansei rezulta o valoare de 30% din cat ar fi trebuit sa achite). Din pacate, nu pot exprima corect in termeni, pentru ca nu ma pricep. In urma discutiilor de la bloc, am hotarat sa reducem aceasta cota de la 30 la 15%, mentionez ca tot de la dansa stim ca aceasta cota trebuie sa fie incadrata undeva intre 15-30% (din punct de vedere legal sau cel putin asa ne zice dansa).

PS: in momentul de fata, din septembrie de cand am schimbat comitetul din care fac parte, incercam sa ne informam, sa citim legile si sa punem la punct multe hibe aflate in administratia blocului, asa ca imi cer scuze daca pe parcurs nu explic pe inteles. Incerc :)
Răspuns la discuția Modificare cota plata caldura
Dar nu platesc suplimentar, poate nu am exprimat eu clar, dar nu asta am vrut sa se deduca. Asta este toata contributia lor la plata cheltuielilor comune, cei 30% din cat ar fi trebuit sa plateasca daca nu ar fi avut centrala proprie.