avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Activitate carmenmitescu

Activitate carmenmitescu

Buna ziua!
Cu ceva timp in urma,fiind in alta tara,am facut procura unei nepoate sa ma reprezinte in totul pt.cumpararea unui apartament in Romania.
Aceasta nepoata,mi-a dat doar un duplicat.
Suspectez ca notarul i-a dat mai multe duplicate pe care neaga ca le-ar avea ea.Exista vreun risc pt.mine sau pt.mostenitorul meu legal,fiul meu dat fiind faptul ca am probleme grave de sanatate?
Cum pot face ca sa impiedic orice intentie a ei de a-mi eredita ,ipoteca sau vinde casa?
Sunt nelinistita,pt.ca s-au intamplat multe cazuri care s-au trezit fara casa.
Va rog frumos sa ma ajutati!
Va salut cu respect!
CM

Inviato da Yahoo Mail su Android
Răspuns la discuția Plata Cass in 2018
Multumesc mult!

george-neagu a scris:

Daca venitul net din inchiriere este sub plafon, nu sunteti obligata la plata cass si nu veti fi asigurata. Daca doriti, puteti opta pentru plata cass.

Răspuns la discuția Plata Cass in 2018
Cota forfetara este de 40%?

carmenmitescu a scris:

Realizez din chirii un venit anual mai mic de 22.800lei anual.
In aceasta situatie nu sunt obligata sa platesc CASS,este optional?

Realizez din chirii un venit anual mai mic de 22.800lei anual.
In aceasta situatie nu sunt obligata sa platesc CASS,este optional?
Răspuns la discuția Impozit pe venitul din inchiriere

Va multumesc mult!
O zi buna!

george-neagu a scris:

Acum treceti in d212 asa cum vi s-a recomandat si apoi daca veti incheia un nou contract de inchiriere veti depune o declaratie 212 rectificativa cu noul venit estimat penru tot anul fiscal in maxim 30 de zile de la semnarea noului contract

Răspuns la discuția Impozit pe venitul din inchiriere

Va multumesc mult!
O zi buna!
Iulian Manea a scris:

(1) Sfatul meu este ca venitul estimat sa il puneti pentru perioada cat aveti inchiriat deja. Nu se stie daca veti mai inchiria sau dupa cat timp de la expirarea actualului contract. (2) Incheierea unul nou contract nu impune intocmirea unei noi declaratii. Impozitul si contributiile sociale se vor regulariza anul viitor cand se va intocmi noua declaratie.
(3) Cota forfetara deductibila este 40%.
(4) 22800 = 1900 x 12. 1900 lei este salariul minim pe economie in 2018. Cu aceasta suma este comparat venitul net, adica ce se obtine dupa ce, din ce e trecut in contract, se scad cele 40%.

In august 2017 am declarat la ANAF contractul de inchiriere cu durata de un an.Cum trebuie sa completez in modelul 212 venitul estimat pe 2018 daca contractul inceteaza in luna august?
Iau in calcul doar perioada ianuarie-august?
Daca apoi voi reinchiria apartamentul la o data si un pret necunoscut in momentul completarii modelului 212,va trebui sa completez un alt model 212 si sa calculez impozitul pe perioada ramasa pana la sfarsitul anului?
Cat este cota forfetara deducibila din venitul brut in 2018? (40%sau 25%)
Ce reprezinta 22.800lei incasati intr-un an? venitul brut sau net? care nu trebuie depasit pt. a fi scutit de plata CASS?
Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Impozit chirii
Daca nu realizez alte venituri si venitul brut realizat din chirii este de 1900 lei/luna,ar trebui sa fiu scutita de plata contributiei pentru Cass?

Am doua apartamente inchiriate as vrea sa stiu cum se calculeaza CASS-ul in acest caz.Se plateste pt. fiecare apartament in parte ?
La ce se refera 10% din salariul minim brut (1900lei)?
Cumulat venitul din chiriile pe cele 2 apartamente
este de 1900lei/luna.
Cat trebuie sa platesc pe trimestru pt. Cass si cum se calculeaza?
Nu realizez alte venituri.

Discuție Impozit chirii
Am doua apartamente inchiriate as vrea sa stiu cum se calculeaza CASS-ul in acest caz.Se plateste pt. fiecare apartament in parte ?
La ce se refera 10% din salariul minim brut (1900lei)?
Cumulat venitul din chiriile pe cele 2 apartamente
este de 1900lei/luna.
Cat trebuie sa platesc pe trimestru pt. Cass si cum se calculeaza?
Nu realizez alte venituri.
Multumesc pt.raspuns!In contract specifica ca rezilierea se face in cazul neindeplinirii obligatiilor,printre care , daca chiriasul are un comportament prin care deranjeaza vecinii.In acest caz, cum procedez? Ii trimit un email prin care ii comunic data la care trebuie sa-mi predea cheile , fara a-i da un preaviz de 30 zile,deoarece acesta nu este prevazut in contract si este din culpa sa.Si in cazul in care nu vrea sa plece trebuie sa-l actionez in instanta si sa astept mult timp pana o sa am hotararea judecatoreasca?

b]Av. Mihai Cosmin Tudor a scris:

Contractul poate sa fie reziliat pentru neexecutarea obligatiilor, sau poate fi notificata intentia de denuntare unilaterala. Ambele depind de ce anume ati prevazut in contract