avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Activitate eu1235

Activitate eu1235

buna ziua...eu si fosta mea prietena ne-am despartit si avem un baietel impreuna de1 an si 9 luni...nu am fost casatoriti , baiatul e pe numele meu....noi stam in strainatate, bineinteles la cativa km distanta unul fta de altul...ammdeschis un proces inpotriva ei in romania ptr accesul la copil...si am obtinut un ordin judecatoresc provizoriu pri care mi se da dreptul sa il pot vedea si lua in weeknd la mn...vroiam sa va intreb dak o traduc si legalizez in limba engleza cu apostila cu tot....va fi valabila s aici in anglia?....multumesc frumos
Răspuns la discuția drepturi parintesti
Florentina Pomponiu a scris:

Buna ziua,

nu puteti pierde dreptul. Puteti formula o cerere la jud din raza de domiciliu prin care solicitati instituirea exercitarii autoritatii parintesti privind pe minor(a).

numai bine

buna seara...eu si concubina mea am decis sa ne despartim , cu toate k avem un baiat de 2 ani....iar ea acum vrea sa imi ia drepturile mele asupra ei....eu nu am folosit violenta impotriva ei si nici impotriva baiatului ...are o integsitrare cu mn in care eu vin baut dar nu fac nimik nimanui , cci ma duk in camera mea....este posibil sa pierd dreptul asupra lui cu proba asta?...multumesc
tocmai k va trebui sa ne judecam...ptr k pe cale amiabila nu se poate...nu suntem casatoriti, baiatul e pe numele meu...conditiile sunt urmatoarele...maicasa are apt si ea va sta cu maicasa...ea nu munceste ,,maicasa pensionara...maicasa ii vb urat baiatului prin cuv gen nu ma freca la cap...etc....parintii mei muncesc amandoi cu o situatie destul de buna...au o casa cu 3 camere in care mai sta sormea...si ea munceste....fosta partenera cat timp a stat cu mine mai vb si cu alti barbati ...am si dovezi...in situatia care vam prezentato as avea castig de cauza?multumesc

buna ziua...eu si partenera mea am decid sa ne despartim cu toate ca avem un copil de 2 ani impreuna...ea a ales sa plece si sa se intoarca acasa cu maicasa fiind pensioanara si avand propriul ei apartament...ea de munca nu isi va gasi ptr este ft pretentioasa cu minca...eu lociuesc in anglia cu un job permanent ...parintii mei la fel cu o situatie finanaciara buna...as dori sa stiu dak as avea castig de cauza in privinta copilului...ptr k ea nu va fi de acord sa imi dea baiatul sa il aduk la mine acasa sa imi petrec timpul cu el...multumesc...precizez k parintii mei locuiesc in tara...
buna seara...am facut o declaratie de consimtamant ptr copilul nosttru iubitei mele ptr a calatori la mn in strainatate...vroiam sa stiu dak ea se poate intoarce cu copilul inapoi in tara fara aceea declaratie?multumesc frumos