avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Activitate HoreaD

Activitate HoreaD

Am facut o cerere de radiere la OCPI care a fost admisa. In incheierea se specifica " cu drept de reexaminare in termen de 15 zile...".

intrebarea este daca in interiorul termenului de 15 zile se poate face cerere Extras CF de autentificare notar penteu suucesiune sau trebuie sa astept trecerea celor 15 zile.

Multumesc
Incurcate sunt caile justitiei. Atunci care este rolul instantelor si parchetelor locale? Eu zic sa le desfiintam pe toate daca tot nu-si au rostul. Mergem toti la capitala :)

Prejudiciul adus staului, determinat de expertiza contabila este aprx. 9000 Euro. Sa zicem ca nu e foarte mare, oricum nu e demn de atentia IGPR-ului. Problema este chematul incontinuu la Buc, luna asta de 2 ori deja...si probabil o sa mai merg...ca sa nu mai zic de cheltuiala pe drum.
vasilevatamanescu a scris:

Art. 30 alin. 3 Cod procedura penala:
"Când urmărirea penală se efectuează de către Parchetul de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie sau de către parchetele de pe lângă curţile de apel ori de pe lângă tribunale sau de către un organ de cercetare central ori judeţean, procurorul, prin rechizitoriu, stabileşte căreia dintre instanţele prevăzute în alin. 1 îi revine competenţa de a judeca, ţinând seama ca, în raport cu împrejurările cauzei, să fie asigurată buna desfăşurare a procesului penal."

E rezolvata dilema?


E aiurea. Procurorul zice ca si procesul se va desfasura tot la Bucuresti. Mi se pare aiurea pentru ca urmarirea penala se putea face foarte bine local, avand si noi parchete la tribunal si curte de apel.

Mai mult..de ce sa fie procesul la Buc? Din moment ce infractiunea si domiciliul inculpatului este in Alba?
legally_aid a scris:

Depinde, inculpatul are vreo calitate anume? Este persoana juridca, isi are sediul principal in Bucuresti?


Inculpatul nu are o calitate anume., este persoana fizica, nu este vorba de firma.
Cercetat pentru evaziune fiscala. Infractiunea s-a produs pe raza judetului Alba, domiciliul este tot in judetul Alba. Reclamatia a fost facuta in Bucuresti. IGPR-ul a instrumentat dosarul si l-a trimis Parcheului de pe langa Tribunalul Bucuresti, unde este in lucru acum.

Intrebarea este daca Parchetul Bucuresti are competenta in acest caz. Nu trebuia trimis dosarul parchetului Alba?
Salut,

Am si eu o speta:

Am fost prins de catre IGPR
Răspuns la discuția retrogradare ilegala din functie
Salut,

si-a dat demisia conform 79 alin.8, practic e demisie din motive imputabile angajatorului.

Teoretic se pot cere daune morale conform noii modificari a codului muncii, cred ca e legea 237/2007, pt ca schimbarea din functie de face doar cu acordul partilor sau ca sanctiune disciplinara, ori se pare ca in cazul mamei tale nu e vorba de nicunul dintre cazuri. Practic nu se acorda daune morale in litigiile de munca desi exista cadrul legal din iulie 2007, mie cel putin nu mi s-au acordat in procesul cu firma la care lucrez, obtinand doar repunerea in functie.

Cat despre avocati din bucuresti..habar nu am ca nu sunt de acolo :)
Răspuns la discuția retrogradare ilegala din functie
Ti-am raspuns de doua ori.
Răspuns la discuția retrogradare ilegala din functie
apropo..ce ai facut pe perioada procesului? pe mine m-a sfatuit avocata sa-mi iau concediu medical.....
Răspuns la discuția retrogradare ilegala din functie
Merci mult. Bafta si tie :)