avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Activitate Lavynya21

Activitate Lavynya21

Bună ziua!
Se poate trece teren obținut prin concesiune înainte de căsătorie și casa finalizată după căsătorie pe regimul matrimonial comunitatea convențională? Astfel încât ambii soți sa fie proprietari?
Mulțumesc!
Bună ziua! Situația este următoarea: un teren obținut prin concesiune de la primărie + începerea construcției casei (fundație + parter) înainte de căsătorie, iar apoi după căsătorie s-a construit in continuare și finalizat casa. Terenul + casa construită este considerată bun propriu al celui care a primit prin concesiune? Sau este considerat bun comun obținut în timpul căsătoriei?
Ambii soți au drept egal de proprietate?
Mulțumesc!
Bună ziua,
Întrebarea mea este legat de moștenire. Daca doar unul din soți mai este în viață, poate vinde apartamentul fara a avea aprobarea copiiilor care dețin jumătatea care le a revenit de la celălalt soț?
Mulțumesc
Bună ziua!
Soțul meu a primit teren prin concesiune de la primărie când inca nu eram căsătoriți și am început construcția casei tot înaintea căsătoriei.
Casa este inca nefinalizată că și construcție , între timp ne am și căsătorit.
Întrebarea mea este: când se va face recepția finală și actul de proprietate al casei, voi figura și eu că proprietara împreună cu el? Sau e nevoie de alți pași pentru a figura amândoi că și proprietari ai casei?
Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri
Bună ziua, avem in proces de construcție o casă cu proiect parter + etaj. Întrebarea mea este: se poate sa terminam de inchis parterul astfel încât sa il facem locuibil, iar etajul sa il lăsăm asa pe o perioada nedeterminata?
Răspuns la discuția Constructie casa cuplu
Vă mulțumesc mult pt răspuns!
Buna! Daca eu si prietenul meu avem facuta temelia unei casei deja pe numele lui(plus terenul pe numele lui, teren primit prin concesiune de la primarie), dupa ce ne vom casatori si continuam constructia casei, proprietatea va fi pe numele amandurora?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Da, terenul este primit prin concesiune. Va multumesc mult pt raspunsuri.

As mai avea o intrebare daca se poate: Dupa ce se va finaliza constructia casei, cu ajutorul contractului in care figureaza dreptul de creanta pe numele meu voi detine vreun drept asupra locuintei sau e o solutie mai buna sa se faca un contract de vanzare-cumparare intre iubitul meu si cu mine pentru a figura si eu ca proprietara?
Buna! Eu si iubitul meu vrem sa ne construim o casa pe un teren pe care iubitul meu l-a primit de la primarie,deci este pe numele lui. Amandoi vom munci si vom investi bani in viitoarea casa.Intrebarea mea este: in momentul in care vom demara constructia casei, cum voi putea figura si eu ca proprietara a viitoarei case? Se poate intocmi un act ceva de la inceputul construirii sau va trebui sa astept sa se finalizeze constructia?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!