avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Activitate Beita Anisoara

Activitate Beita Anisoara

Buna ziua!
Veniturile sub forma de vouchere sau bani obtinute din completarea sondajelor de opinie( incasate in paypal), jocuri online puzzle/ strategie se impoziteaza? Nu stiu in ce categorie sa le incadrez.
Multumesc pentru raspuns!
Răspuns la discuția Incarcare factura apa si canal
Bună ziua!
Unde mă pot adresa dacă firma care facturează consumul de apă rece/canal ne încarcă cu diferențele, pe cei care o fac( adică declară), și când se întâmplă ca să declare „ cei mai puțin serioși”, celor care am plătit în plus nu ni se scade diferența( ne obligă să plătim în plus față de consumul de la apometru general). Am solicitat de la ei o explicație, dar nu am primit.
Mulțumesc pentru răspuns!
Eu încerc să găsesc o cale de rezolvare. Reparația din 2012, pentru care am plătit, nu a reușit să rezolve problema și datorită neîntreținerii canalizării exterioare, care este înfundată( după cum spune administratorul asociației).
Uimitor cum scapă toți fără să răspundă de ce fac...și LEGAL.
A făcut asta doar verbal...problema este nerezolvată și noi nu găsim calea de rezolvare deoarece problema este mai complexă, dar plătim accesul la canalizare, deși nu avem acces datorită defecțiunii.

ynocentta a scris:

In speta ar trebui ca reprezentantul legal al asociatiei de proprietari sa notifice prestatorul de servicii cu obligatia remedierii defectiunii-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta

La asta mă refer, adică la faptul că nu avem acces la branșamentul exterior datorită defecțiunii, dar plătim acest serviciu.

Adrian Dimitriu a scris:

daca e vorba de conductele din subsol, ele sunt parte integranta a imobilului, cel putin asa e la blocul unde locuiesc. prin urmare, proprietarii trebuie sa-si repare avariile. responsabilitatile firmelor de utilitati incep de la bransamentul exterior.

Bună ziua!
Avem probleme cu canalizarea blocului, de fapt ea este inexistentă, toate țevile sunt pe jos, dejecțiile sunt în subsol. Am făcut cereri și reclamații de 1 an și am ajuns până la corpul de control al primului ministru. În urma acestei acțiuni am avut o avalanșă de controale și ședințe și adrese de amenințare cu termene ș. a., am plătit o vidanjare...dar nu s-a rezolvat nimic. Deși firma care ne facturează canalizarea cunoaște situația, ne facturează în continuare ca și când aceasta ar funcționa normal. Am dreptul să cer suspendarea plăților la canalizare, eu și vecinii mei, până la remedierea problemei? Am șanse să cer restituirea sumelor facturate pentru canalizare, deși ei au fost informați în scris despre situație și li s-a solicitat ajutorul?
Mulțumesc pentru răspuns!
Vă mulțumesc pentru răspuns. Citind cu atenție mai multe postări am tras concluzia că strănsul banilor este cea mai bună soluție. Cineva spunea că la un proiect european contribuția locatarilor era aceeași cu factura de la o firmă de profil.
Bună dimineața! Și eu sunt interesată
Noi am face pe cheltuiala noastră, avem și o parte din bani dar nu are cine să o facă. Mai rău de atât nu cred că se poate. Eu le voi cere să semneze reclamația la DSP. Cred că doar să mă mut este singura soluție.