Buna ziua ,
Sunt in concediu de crestere copil si am facut deja o cerere de reluare a activității catre firma mea pentru data de 23 aprilie .
Doresc a-mi prelungi concediu de crestere si vreau sa stiu daca ma afecteaza cu ceva aceasta cerere ? Este obligatoriu sa revin pe data de 23 aprilie ?
Mulțumesc!
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca am fost in concediu de risc maternal cum se calculeaza concediu prenatal? Se iau in calcul si lunile din risc maternal sau brutul din ultimile 6 luni anterioare concediului de risc maternal??!
Multumesc.
buna ziua, va rog sa-mi transmiteti daca am facut corect urmatoarele calcule pentru concediu medical conform OUG 8 /2018
ianuarie
salariu brut ultimile 6 luni - 4311 / luna
CM -20 zile lucratoare (continuare CM din decembrie 2017)
MZ - 203.67
203.67 X20 x 75 % = 3055.05
CAS- 3131 x35% x10.5% = 115.06
3055-115 = 2940
impozit 10 % = 294
total salariu net - 2646
februarie
12 zile lucratoare - concdiu medical cod de indemnizatie 01 (75 %)- continuare CM din decembrie
1 zi lucratoare muncita
7 zie lucratoare CM - risc matrenal - cod de indemnizatie 15 (75%)
Buna ziua ,
Va rog sa ma ajutati cu un calcul salarial pentru luna ianuarie 2018 .
Toata luna ianuarie am fost in concediu medical ,cod de boala 01 ,salariu brut pe ultimele 6 luni -4311.(pe luna)
Problema este ca nu imi dau seama daca mi s-a oprit din bani datorita noii legi a salarizarii ori angajatorul mi-a virat gresit banii (avand in vedere ca mai are antecedente de genul si nu este prima data cand patesc asta )
Salariul care mi s -a virat este de 2000 de lei pe luna ianuarie si mi se pare foarte putin .
MULTUMESC.
Buna ziua
Cat dureaza pentru a fi intocmit un raport de risc maternal???
Eu am anuntat in scris angajatorul acum 2 saptamani ( 10 zile lucratoare ) insa acesta mi- a spus ca s-a incadrat in termen pentru a depune actele necesare si asteapta respunsul de la medicul de medicina muncii.
Multumesc !
Buna ziua ,
In urma negocierilor, in contractul colectiv de munca s-a stabilit ca o data cu legea salarizarii , salariile nete ale tuturor angajatilor sa ramana aceleasi incepand cu 1 ianuarie.
In luna decembrie si ianuarie am fost in concediu medical si din cate am inteles in timpul concediului medical nu se aduce nici un fel de modificare contractului individulal de munca .
Dupa terminarea concediului medical daca imi voi relua activitatea ,angajatorul este obligat sa imi mareasca salariul brut incepand cu data in care eu am inceput munca dupa CM????
Multumesc
andreea_zhr
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
da,intradevar salariu pe care trebuia sa-l iau era 2915 asa cum ati calculat dumneavoastra .Am solicitat un fluturas unde am sesizat ca au luat in calcul pentru luna noiembrie 20 de zile lucratoare in loc de 21.Am transmis mai departe(in contabilitate ) acesta constatre iar acum astept sa mi se vireze restul de salariu in cont .
Explicatia pe care mi au dat-o a fost una incerta si fara inteles.
Va multumesc pentru raspuns ,mi-ati fost de mare ajutor.
buna ziua ,
Am si eu o nelamurire
In luna noiembrie am avut 5 zile lucratoare de concediu medical -cod de boala 01 ,salariu brut pe ultimele 6 luni fiind de 4311 ron /o luna.
Salariul care mi s-a virat in luna noiembrie a fost de 2750 ron.
dupa calculele facute de mine ar fi trebuit sa mi se vireze in cont 3030 de lei .
Unde as putea sa verific daca aceste calcule au fost facute corect se catre angajator??
Multumesc anticipat!!