avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Activitate Marius Emil

Activitate Marius Emil

Cel mai bun sfat, foarte frumos!
Felicitari Alin!
“Daca fratele dvs. avea asigurare obligatorie valabila, atunci service-ul auto trebuie sa recupereze contravaloarea reparatiilor de la asigurator. “
Greșita explicație!
1. Nu are treaba RCA. ul păgubitului
2 Sunt service-uri care nu au decontare directa si atunci aveti de ales:
a).sa plătiți din buzunar reparația si in 30 de zile de la depunerea actelor la asigurator primiți banii;
b). căutați un service care are decontare directa cu asiguratorul;
PS eu am ales prima varianta si a fost ok.

cocoranum a scris:

va multumesc foarte mult

1.Poliția a deschis dosar penal, ei decid cine este vinovatul/vinovații.
2 Accidentul de munca îl soluționați prin Itm sau instanța.
3 despăgubirile financiare le obtineți de la asigurator in urma unui proces.

Quartila a scris:

Înțeleg că părinții dvs erau separati, din moment ce amanta este în casă și mama, nu.
Ei bine, in acest caz daca amanta a "investit" in acel apartament are dreptate să ceară despăgubiri.
Apoi, nu cred că rezolvați ceva cu cererea de evacuare.
Ea a investit cu acordul proprietarului (tatălui dvs) și în acest caz este justificata cerea ce îi acordă un drept de retenție.
Că nu are drept de a formula reconvențională, asta este alta poveste. Se disjunge dosarul, dar este posibil sa pierdeți evacuarea că fiind nefonfata .
Poate nu va place soluția, dar așa este drept.

Vi se pare normal ca întreținerea sa bată proprietatea!?
Răspuns la discuția Pierdere compensatie chirie
Pierde dreptul la compensație .
latka a scris:

La cite evenimente am avut doar anul asta care trece, va pot spune sigur ca orice service primeste doar cu amiabila masina. Si bineinteles constatarea inspectorului de daune. Iar art.801 precizeaza clar ca se repara (si) dupa documentele de constatare (amiabila+cea a inspectorului de daune) eliberate de societatile din domeniul asigurarilor. Poate n-ati citit pina la sfirsit. Constatarea inspectorului de daune se face si dupa PV de la politie, oricum.

ok
latka a scris:

Nu exista nici o confruntare, la politie se merge atunci cind partea vinovata nu doreste sa recunoasca acest lucru si refuza constatarea amiabila. Politia te trimite la plimbare atunci cind partile au cazut de acord, nu se ocupa de orice tamponare minora. Asiguratorul mai solicita o declaratie a partii vinovate si atit.

Articolul 801
In situatiile prevazute la art. 79 si 80, repararea vehiculelor se face pe baza documentului de constatare eliberat de unitatea de politie sau, dupa caz, de societatile din domeniul asigurarilor
1. Daca 1 dintre parti refuza amiabila se merge la politie ,,chiar si pentru o zgarietura".
2 serviceul nu primeste masina in vederea reparatiei doar cu amiabila
Nu se castiga timp.
1 Cand se intocmeste amiabila obligatoriu se merge la asigurator pentru a se face confruntarea ;
2 cand se merge la circa nu se mai face confruntarea.
Concluzie personala, mergeti la politie.