avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Activitate Paulina Haus

Activitate Paulina Haus

Buna ziua, am depus cererea de pensie la data de 23.09.2019 prin intermediul Casei de Pensii din Austria la Casa de Pensii Bihor. Am intrebat de cateva ori telelfonic, dupa ca. 4 luni, cat mai dureaza si mi s-a spus sa am rabdare, dosarul este complet. La email-uri nu am primit nici un raspuns, asa ca dupa ce a trecut mai mult de 1 an, m-am adresat Ministerului si in urma unei petitii din 14.10.2020 la Ministerul Muncii, am primit o copie la data 11.11.2020 a unei decizii de respingere (eu personal nu am primit-o) prin Ministerul Muncii (email) care este datata din 12.10.2020 cu dreptul de contestatie 45 zile. Totodata scrie in decizia de respingere ca este provizorie pana la obtinerea formularului E 205 DE din partea institutiei de instrumentare din Austria. Aceasta a trimis astazi acest formular. Daca trec cele 45 de zile si acest formular nu a ajuns, pierd pensia din Romania pe un an de zile? Doar ca dupa petitia mea, rapid mi s-a prelucrat dosarul cu o respingere datata de 12.10.20? mentionez ca eu personal nu am primit nici o decizie si nici Casa de Pensii din Austria. Cum si unde fac aceasta contestatie? Exista formular pt contestatii si cui o trimit? 45 de zile incepand cu 12.10.20, este 25.11.20.? Multumesc anticipat pt. raspuns
Buna ziua,
in temeiul art. 746 alin. 1 litera d) din Noul Cod Civil se renunta la uzufruct viager sau exista ceva mai actual?
Multumesc anticipat
Răspuns la discuția Stergerea uzufruct
Buna ziua,
multumesc pentru raspuns, toacmai acest efort este problema noastra.
Răspuns la discuția Stergerea uzufruct
Buna ziua,
multumesc mult pentru raspuns! Declaratie la notar (Germania) mi s-a spus la notariatul din Localitatea Lipova, jud. Arad ca nu este valabila ci doar de la Consulatul Romaniei. Si aicea e problema - notar este in apropiere, dar Consulatul Romaniei f. departe...
Buna ziua,
se poate sterge uzufruct, daca nu este folosit imobilul de catre uzufructuar timp de mai mult de 10 ani? Daca da, cum se procedeaza? Sunt proprietar nud al unui imobil din Romania. Mama are uzufruct viager si locuieste de 23 de ani in strainatate si nu a folosit acest imobil de atuncea. Am dori sa vindem acest imobil (mama si cu mine), prin declaratie de renuntare la uzufruct viager la consulatul Romaniei este f complicat si departe pt. mama in varsta... ar fi o alta solutie? Multumesc anticipat pt. raspuns. Cu stima P. Haus
Multumesc mult pentru raspuns!
Buna ziua stimati avocati!
Este posibil, sa vand un imobil cu consimtamantul mamei care are uzufruct viager? Sunt proprietar nud al unui apartament obtinunt prin contract de intretinere de la parintii mei in Romania. Tata a decedat iar mama si cu mine, avand amandoua domiciliul in strainatate, dorim sa vindem acest imobil. Ce acte sunt necesare in acest caz? Poate mama sa renunte la dreptul de intretinere, respectiv la uzufruct viager in fata unui notar din strainatate? Va multumesc anticipat. Cu deosebita stima, Paulina
Stimate avocat,

am dobandit dreptul de proprietate a unui imobil in 1992 (Romania) de la parintii mei prin contract de intretinere cu clauza uzul fruct viager a intretinutilor si interdictia de instrainare in favoarea intretinutilor. Intre timp (1996) ne-am stabilit cu domiciliul stabil (atat eu cat si parintii) in Germania. Tatal a decedat (2000) iar mama si cu mine nefolosind acel imobil, am hotarat sa-l vindem. Ce fel de acte avem nevoie pt. a putea vinde acest imobil? (Desigur - certificatul de deces al tatalui cu traducere legalizata in limba romana, contractul de intretinere in original...,)
Putem oare face o imputernicire la notar aici in Germania pentru o persoana din Romania care sa se ocupe in numele nostru (mama si cu mine) de contractul vanzare-cumparare cu noul proprietar? Mama vrea sa renunte la dreptul de uz fruct viager.

Multumesc anticipat
Cu stima
P. Haus