Buna ziua stimati avocati!
Este posibil, sa vand un imobil cu consimtamantul mamei care are uzufruct viager? Sunt proprietar nud al unui apartament obtinunt prin contract de intretinere de la parintii mei in Romania. Tata a decedat iar mama si cu mine, avand amandoua domiciliul in strainatate, dorim sa vindem acest imobil. Ce acte sunt necesare in acest caz? Poate mama sa renunte la dreptul de intretinere, respectiv la uzufruct viager in fata unui notar din strainatate? Va multumesc anticipat. Cu deosebita stima, Paulina
CaraD
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Imobilul se poate vinde si de asemenea uzufructuarul (mama) poate renunta la beneficiul dreptului sau. Ambele operatiuni se fac in fata notarului iar actul emis de acesta va trebui inregistrat in Cartea Funciara a imobilului. Notarul din strainatate nu cred ca va este de prea mare folos in aceste circumstante (mai depinde si unde anume in strainatate se regaseste aceste notar, daca este o legislatie bazata pe precedente si nu codificata, nu va irositi timpul).
Am o problema majora
ememe
am un apartament care e al mamei dar avem drept viager si eu si fosta sotie(sunt divortat).casa , la 18 ani,va fi al copilului dar fosta sotie nu vrea sa ... (vezi toată discuția)