avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Activitate Adriana0903

Activitate Adriana0903

Da, mi-au oprit și numerele și certificatul. Întrebarea mea este ce pot face să le recuperez. Este suficient sa fac o asigurare noua și să mă prezint cu ea?
Problema este că mașină a fost cumpărată recent și abia pe 25 aveam programare la înmatriculare, am inscris-o la primărie și urma la poliție. Daca mă pot duce eu cu contractul vânzare ștampilat și semnat sau trebuie proprietarul din certificat


latka a scris:

Nu e legea care credeti dvs., politia poate sa va retina in acelasi timp si certificatul de inmatriculare si placutele.
[ link extern ]

Buna ziua! Am fost oprit de către poliție pentru un control de rutina. In urma controlului s-a constatat că asigurarea RCA era expirata de 2 zile. Mi-a fost reținut certificatul de înmatriculare și plăcuțele mașinii.
Ce trebuie sa fac pentru a le recupera? Agentul de poliție spunea că trebuie sa merg cu mașina în rar.
Dar eu știu că seerge în rar doar pentru lipsa ITP sau alte defecțiuni tehnice.
Interdictie parasire tara
Buna ziua!

As dori, daca ma puteti ajuta si pe mine cu o problema, un raspuns la o intrebare.


Sotul meu, in urma cu cativa ani a fost prins pe drumurile publice cu masina fara permis si sub influenta bauturilor alcoolice.

A fost judecat in luna martie 2017

El a incercat sa paraseasca tara la sfarsitul anului 2018 fara sa stie ca nu are voie si a fost intors de la vama, si  pus sa dea declaratii.

De atunci nu a mai primit nimic acasa  niciun plic ca ar mai avea vreo problema.


Acum ar vrea din nou sa paraseasca tara dar nu stie daca poate, i-a spus cineva sa isi scoata un cazier si in finctie de ce scrie in el va afla daca poate.

Din datele cazierului reiese ca a avut interdictii pana in martie 2019 dar nu ar vrea sa riste sa plece iar si sa fie întors de la vama.

Aici am scris exact ce scrie in cazierul scos saptamana aceasta

A primit interdictiile urmatoare in anul 2017

"Condamna la 9 luni de închisoare cf. art. 91 NCP suspenda executarea pedepsei sub supraveghere - termen de incercare 2 ani pentru savarsirea faptei prevazute de art. 335 alin. 1 NCP, art. 396 alin. 10 NCPP cu aplicarea pedepsei accesorii prevazute de art. 36 alin. 1 lit. a NCP, art. 66 alin. 1 lit. b NCP si interdictia drepturilor prevazute de art. 66 alin. 1 lit. a NCP pe o perioada de 1 an, art. 66 alin. 1 lit. b NCP pe o perioada de 1 an, cf. art. 93 al. 2 lit. d NCP, impune sa nu paraseasca teritoriul romaniei fara acordul instantei si in baza art. 93 alin. 3 NCP va presta o munca neremumerata in folosul comunitatii pe o perioada de 100 zile lucratoare dispusa prin sp nr 30 din 01.03.2017 numar dosar 4313/287/2016 judecătoria ramnicul sarat definitiva prjn neapelare la 20.03.2017"


Va multumesc frumos!

Răspuns la discuția Imprumut Provident
Multumesc frumos! Este vorba de 50 mil, au fost initial 100 milioane , ca asa este la ei, se inapoiaza dublul sumei acordate ... nu are jimic pe numele lui, lucreaza si ia salariul.in mana, nu pe card. Care este sume pe care I-ar putea pune proprie? Ma gandesc ca nu ii pune pe salariu intreg

Company Advising a scris:

Probabil ca au cesionat creanta s-au au transmis dosarul la departamentul de recuperari creante. Sunt sanse sa fie executat silit. Depinde acum cat de diligenti sunt. Executarea silita este mobiliara si imobiliara (nu cred ca este cazul la dvs.; banuiesc ca nu este o suma mare). Daca are venituri, va avea poprire pe acestea.

Răspuns la discuția Imprumut Provident
Inca nu stiu ce sa cred... sa il fi bagat la recuperari sau doar sa fi zis asa agentele ca sa se razbune sa nu platim sa ramanem si mai mult in urma... abia luni vom putea suna la sucursala la bucuresti ... in biroul de credit stiam ca era, si s-au adunat 90 de zile ca o saptamana, doua plateam, una nu... si dadeam cam jumatate din rata saptamanala...

DenisRif a scris:

Asta e statul de rahat care accepta acesti camatari aparent in legalitate.....


Răspuns la discuția Imprumut Provident
Va multumesc frumos pentru raspuns. Data viitoare asa vom proceda, pe langa faptul ca de cele mai multe ori vin duminica dupa amiaza cand noi suntem mai mereu plecati duminica ... de accea am si ramas de cele mai multe ori in urma

DenisRif a scris:

In primul rand n-au niciun drept sa va calce proprietatea fara acordul dumneavoastra si daca mai apar pe proprietate sunati fara sa stie la 112 sa le surprinda politia acolo la fata locului si sa intocmeasca acte pentru violare de domiciliu
In alta ordine de ideei exista O.G .52/2015 care interzice aceste hartuiri si A.N.P.C ii poate sanctiona cu amenda foarte mare
Cred daca nu ma insel ca este o Lege 363/2007 privind combaterea practicilor comerciale agresize.....

Buna ziua! Sotul meu are un imprumut la provident din februarie 2018. Am platit ratele la timp o perioada apoi din motive personale nu am mai putu plati suma completa, dar am platit cat am putut. A fost bagat in biroul de credit cu data primei restante pe 26.092018. De atunci am tot platit cat am putut pe luna, nu mult dar am ramas in urma, De cateva luni au venit doua agente cu care nu ne intelegem deloc,din cauza acelor neintelegeri am evitat sa ne mai intalnim cu ele, fapt care a dus la neplata sau trimiteam pe altcineva sa mai plateasca. Avem de plata o rata saptamanala, si am platit cam la 2 saptamani o suma mai mica,, cam... Astazi au venit la poarta sa ia ratele (are si tatal meu rata si stam in aceeasi casa) si a spus ca sotului meu nu ii mai poate incasa ca l-au bagat la recuperari. Ce se poate intampla? Noi am fi platit cate putin pe saptamana mereu dar nu au vrut sa ne mai incaseze. Ma gandesc sa nu ne fi mintit agenta deoarece i-am facut si reclamatie la Bucuresti pentru ca se purtau foarte urat, intrau in curte, ciocaneau la usi... Ce ne pot face? Se poate intampla ceva? Mentionez ca in biroul de credit este inregistrat cu categoria de intarziere 3+90 de zie (am verificat pe site cu datele sotului)
Răspuns la discuția Casa din containere
Va multumesc frumos pentru raspuns.
Buna ziua! As dori sa stiu si eu, va rog, daca pentru o casa din containere dinacelea mari, avem nevoie de autorizatie?

Multumesc frumos pentru raspuns! Dar in cazul unui nuc uscat complet mai este mevoie de autorizatie?
POPA GHEORGHE a scris:

Este nevoie de aprobarea Directiei silvice si a primariei.
Informatii suplimentare gasiti aici: www.avocatnet.ro/articol_432...