avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Activitate Maria 1969

Activitate Maria 1969

In aceasta situatie, in conformitate cu prevederile art. 26 din OG nr. 20/1992, "Producatorii sau reprezentantii lor autorizati, importatorii si utilizatorii poarta intreaga raspundere privind calitatea mijloacelor de masurare care nu sunt supuse controlului metrologic legal, din punct de vedere metrologic". "
Cine sunt utilizatorii?Nu cumva proprietarii?
"Art. 26. - Producătorii sau reprezentanţii lor autorizaţi, importatorii şi utilizatorii poarta întreaga răspundere privind calitatea mijloacelor de măsurare care nu sunt supuse controlului metrologic legal, din punct de vedere metrologic."

Cine sunt utilizatorii care poarta întreaga raspundere?
Din codul civil art.660 şi 663 are valoare in cadrul unei asociatii de proprietari.Adica zidul dintre proprietăti este comun celor doi proprietari?
S-a refacut canalizarea interiora deoarece fisura de pe coloana verticala s-a reparat cu alt material.Dar art.3 alin(4) spune ca proprietarul este obligat sa intretină instalatia sanitara interioară astfel incat sa nu aduca prejudicii celorlalti proprietari.Chiar firma a spus ca acesta cheltuiala este a lui(pe care nu o recunoaște) deoarece este cel care beneficiază de ea!
Cum se repartizează cheltuielile la refacere acoperis,subsol?
Cum se repartizează cheltuieli reparatii coloane?
Cine suporta refacere scurgere orizontala din apartamente?
Avem articol din Codul Civil ,respectiv 654,care spune"
Articolul 654
Cheltuielile legate de întreținerea, repararea și exploatarea părților comune
(1) În lipsa unor prevederi legale sau înțelegeri contrare, fiecare coproprietar suportă cheltuielile legate de întreținerea, repararea și exploatarea părților comune, în proporție cu cota sa parte.
(2) Cu toate acestea, cheltuielile legate de părțile comune folosite exclusiv de către unii dintre coproprietari cad în sarcina acestora din urmă.
In ceea ce priveste alin 1 din art 37 se refera la zidul de pe casa scarii ,precum si cel exterior(fatada blocului)care este proprietate comuna in asociatie .
Sa ne intelegem,acest articol(31 din legea 196/2018) se refera doar la reparatii necesare la elemente din proprietatea comuna!Daca acesta conducta este in folasinta exclusiva pentru 2 familii se aplica art 654, de care unii nu tin cont!

As dori sa știu dacă zidul comun între doua apartamente este parte comuna a asociației sau parte comuna a celor doua proprietăți?
S-a reparat o conducta verticala de canalizare de care se leagă doi proprietari care împart pe orizontala aceeași conducta.Bucătăriile sunt spate în spate,având acest zid comun și canalizare comună.Firma a reparat fisura pe coloana comună (cea verticală)și pentru a se lega din nou la canalizare le-a pus alte conducte orizontale de canalizare,obligând asociația de proprietari la plata canalizarii refăcute de care beneficiază cei 2 proprietari
Este corect?Care sunt articole de lege care obliga asociația sa plătească canalizarea orizontală?
L-a fel am pățit și eu.Am făcut adunate Generala ,cu propunerea de Președinte și Comitet.Am dus la Judecatorie Copie Xerox după proces verbal și cazier judiciar pentru toți membri și copii buletine.In 2 săptămâni am obținut numirea prin tribunal care am dus-o la bancă.
Buna ziua!As dori si eu,daca se poate, continutul integral al HG.nr. 456/1990 si HG nr. 559/1990.Nu il gasesc la documente utile ,deoarece a disparut din softul aplicatiei.
Răspuns la discuția Ordinul nr. 969/1990.
Si eu doresc acest ordin dar nu îl găsesc în monitorul oficial.