avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Activitate Diana Matei

Activitate Diana Matei

Am facut o plangere penala la Politie impotriva unui vecin. Dupa aproape 2 luni de asteptare si cu insistente a venit un agent de politie la fata locului si a fotografiat, dupa care a plecat. Au mai trecut 3 saptamani si m-am deplasat la Politie sa intreb de stadiul cercetarii. Agentul respectiv "m-a indrumat" catre Parchet sa fac o cerere si daca procurorul imi aproba, pot afla raspunsul cum s-a finalizat dosarul.
E normal asa ceva ? Asta e procedura ?
Nu are nimeni vreo solutie sau vreo opinie ?
Vecinul meu si-a instalat un sistem video de supraveghere in care doua camere video sunt indreptate catre curtea mea. Daca nu m-am inteles cu el sa-si indrepte camerele catre curtea sa, am facut plangere la politie, invocand art. 226 din Codul Penal - Infracțiuni ce aduc atingere domiciliului și vieții private - Violarea vieții private:

(1) Atingerea adusă vieţii private, fără drept, prin fotografierea, captarea sau înregistrarea de imagini, ascultarea cu mijloace tehnice sau înregistrarea audio a unei persoane aflate într-o locuinţă sau încăpere ori dependinţă ţinând de aceasta sau a unei convorbiri private se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu amendă.
(2) Divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, fără drept, a sunetelor, convorbirilor ori a imaginilor prevăzute în alin. (1), către o altă persoană sau către public, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

(5) Plasarea, fără drept, de mijloace tehnice de înregistrare audio sau video, în scopul săvârşirii faptelor prevăzute în alin. (1) şi alin. (2), se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

A venit politia, a facut verificari si mi-au spus ca ceea ce se vede in curtea mea sunt imagini blurate, lucru care nu am cum sa verific. M-au pus in tema ca totul e legal si plangerea mea nu se justifica. Ce pot face in continuare ? Accept situatia sau merg mai departe ? Multumesc.
Răspuns la discuția Aviz de constructie gard
Multumesc. Astept raspuns din partea Primariei si voi formula o petitie si catre ISC. Eventual ma gandeam sa actionez in judecata si Primaria.
Am mostenit un teren cu o casa intr-un orasel de provincie. Am facut cadastru, dupa care am facut un proiect de imprejmuire a terenului si am obtinut de la primaria respectiva un aviz de constructie. Dupa obtinerea avizului, vecinul din fata si-a facut si el cadastru. Am instiintat vecinul din fata casei ca ma voi apuca de constructia gardului dintre noi, intrucat cel vechi din uluca putrezise. Acesta nu mi-a dat voie, dar dupa o perioada de cateva zile si in lipsa mea si-a turnat propriu gard cu fundatie, incalcand linia de hotar cu circa 20-30 cm si neavand aviz de constructie. I-am cerut nelamuriri si m-a trimis la primarie. Am fost si am facut plangere la primarie pentru lipsa autorizatiei de constructie. A venit la fata locului un inspector si mi-a comunicat doar verbal ca desi vecinul nu are autorizatie, nu poate sista lucrarile si nu-i poate da amenda intrucat nu incalca prevederile Legii 50/1991, cu toate ca vecinul a turnat un gard cu fundatie.
Intreb, atunci de ce eu am mai alergat cateva luni sa fac proiectul si sa platesc taxe si impozite pentru a obtine avizul de constructie, iar vecinul il face fara aceste avize ? Cineva imi spunea ca ii pot darama acel gard, intrucat un gard ilegal, fara aviz, nu poate exista.
Ce e de facut ? Ma pot adresa instantei sau o fac degeaba ?
Răspuns la discuția Creanta ?
Am facut proba cu interogatoriu, urmeaza cea cu martori, apoi expertiza. Din pacate nu am inscrisuri. Multumesc.
Discuție Creanta ?
Am construit acum 10 ani impreuna cu mama mea o casa pe terenul acesteia mostenit de la mama sa (bunica mea). In tot acest timp am locuit impreuna cu ea in aceea casa. Dupa moartea ei, survenita acum un an, am dezbatut in instanta succesiunea impreuna cu celalalt fiu. Am cerut sa mi se retina aportul la edificarea casei, dar avocatul partii adverse a ceut sa se consemneze ca prescrisa eventuala creanta. Ce e de facut ? Nu mi se pare logic ca aportul meu sa fie impartit cu celalalt mostenitor.
Răspuns la discuția Creanta intre parinte si copil ?
Up
Răspuns la discuția Creanta intre parinte si copil ?
Imi cer scuze daca speta propusa de mine e mai greu de abordat.
Răspuns la discuția Creanta intre parinte si copil ?
Poate cineva sa-mi raspunda si mie ?