avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Creanta intre parinte si copil ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Creanta intre parinte si copil ?

Va supun atentiei urmatoarea speta: Eu cu sotul meu am locuit in ultimii 8 ani in casa tatalui meu, cumparata de el dupa moartea mamei mele. In ultimii 7 ani, tatal meu nu a mai locuit cu noi, ci s-a mutat la concubina lui. Dupa plecarea sa din casa, noi (eu si sotul) am adus unele imbunatatirii acestei case (renovare, racordare la gaze si canalizare, etc). Dupa moartea tatalui meu, survenita acum 6 luni, am deschis succesiunea prin instanta, intrucat nu m-am inteles cu celalalt mostenitor (fratele meu). Am cerut sa mi se recunoasca imbunatatirile aduse casei in care am locuit. Mentionez ca nu am pastrat chitante, facturi si oricum erau pe numele tatalui meu, intrucat el era proprietarul. 1. Dar daca nu am aceste inscrisuri, ma pot folosi de martori (vecini, cunostiinte care stiu de existenta acestor imbunatatiri ) ?
2. Avocatul partii adverse a cerut ca aceste imbunatatiri sa fie considerate creante si prescrise, intrucat cea mai mare parte din imbunatatiri au fost realizate in urma cu 4-6 ani. Pot fi considerate creante intre fiica si parinte ?
Cel mai recent răspuns: Diana Matei , utilizator 19:03, 7 Ianuarie 2018
Are cineva vreo opinie ? Multumesc.
Up.
Poate cineva sa-mi raspunda si mie ?
Imi cer scuze daca speta propusa de mine e mai greu de abordat.
Up

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creanta ? Diana Matei Diana Matei Am construit acum 10 ani impreuna cu mama mea o casa pe terenul acesteia mostenit de la mama sa (bunica mea). In tot acest timp am locuit impreuna cu ea in ... (vezi toată discuția)
drepturi mostenire casa vioricad vioricad tatal meu decedat ,in urma suscesiunii sint mostenitori mama si fratele meu, mai mic, noi ceilalti 3 frati am renuntat la partea ce ni se cuvenea.eu stau cu ... (vezi toată discuția)
Divort fara partaj AndinBMA AndinBMA BUNA ZIUA Va rog frumos daca aveti mai multe informatii despre urmatoarea situatie: Am divortat in 2012 fara un partaj.Noi am locuit inainte de casatorie si ... (vezi toată discuția)