avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Creanta ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Creanta ?

Am construit acum 10 ani impreuna cu mama mea o casa pe terenul acesteia mostenit de la mama sa (bunica mea). In tot acest timp am locuit impreuna cu ea in aceea casa. Dupa moartea ei, survenita acum un an, am dezbatut in instanta succesiunea impreuna cu celalalt fiu. Am cerut sa mi se retina aportul la edificarea casei, dar avocatul partii adverse a ceut sa se consemneze ca prescrisa eventuala creanta. Ce e de facut ? Nu mi se pare logic ca aportul meu sa fie impartit cu celalalt mostenitor.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:45, 15 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se prescrie cererea dvs. atata timp cat ati fost in indiviziune si in posesia bunurilor succesorale. Valoarea imbunatatirilor aduse de dvs, se va scadea din valoarea masei succesorale. Veti dovedi cu inscrisuri, interogatoriu , martori si expertiza care sunt acele imbunatatiri.
Am facut proba cu interogatoriu, urmeaza cea cu martori, apoi expertiza. Din pacate nu am inscrisuri. Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit codului de proc.civ.interogatoriu,martorii,expertiza sunt probe intr-un proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creanta intre parinte si copil ? Diana Matei Diana Matei Va supun atentiei urmatoarea speta: Eu cu sotul meu am locuit in ultimii 8 ani in casa tatalui meu, cumparata de el dupa moartea mamei mele. In ultimii 7 ani, ... (vezi toată discuția)
Succesiune - respingerea cererii de efectuare a unei expertize lolo0112 lolo0112 buna ziua. am fost chemat in judecata pt [u]stabilirea masei succesorale, a mostenitorilor si intabularea in cf a drepturilor de proprietate[/u] , in cotele ... (vezi toată discuția)
Partaj: obiective expertiza brokenangel brokenangel Va rog din suflet ajutati ma si dati mi cateva exemple de obiective ce se pot stabilii in situatia urmatoare : 1)am depus la dosar acte in dovedirea ... (vezi toată discuția)