Am inteles, voi plati tva daca mai fac se celelalte tranzactii in acest an. Multumesc.
Ce reprezinta totusi plafonul de 450 000 lei si la ce foloseste ?
In cazul cabinetului, care este SAD si cumparat pe pfa, voi plati TVA indiferent de ce tranzactii imobiliare fac intr-un an ?
Am vandut un apartament mostenit si un apartament primit ca donatie. Nu am depasit plafonul de 450000 lei.
Acum vreau sa vand un cabinet medical detinut ca pfa si inca un apartament in care locuiesc si in care sunt coproprietar cu sotia. Voi plati TVA pentru aceste 2 vanzari pe care intentionez sa la fac in acest an ?
Multumesc. O nelamurire totusi exista. Sa spunem ca am adus un aport de 3000 de lei suma cu care am cumparat spatiul. Acum il vand cu 5000 de lei si ii trec la incasari. Recuperez cei 3000 de lei din suma incasata la vanzare - eventual dupa o regularizare cu inflatia pe cei 20 de ani trecuti de la achizitie ? - si ii trec la plati dar nu ii scad din brut fiind asadar impozitati ? Sa inteleg ca imprumutul acordat initial pfa-ului se impoziteaza ? Amortizarea unde intra in calcule ?
Ce se intampla in final cu venitul net al pfa dupa achitarea CASS, CAS, impozit ? Il preiau in contul personal ?
Multumesc
La infiintarea PFa am cumparat spatiul necesar activitatii folosind bani personali, in contul pfa-ului nefind suficienti. Imprumutul a fost fara dobanda si nu am prevazut nici o rata de restituire.
Acum inchid afacerea. O parte din valoarea spatiului a fost amortizata.
Contabilitatea a fost in partida simpla.
Care e procedura aplicabila in acest caz privind restituirea imprumutului si inchiderea contabilitatii.
Multumesc.