avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1142 soluții astăzi
Forum Activitate Erick75

Activitate Erick75

Eu am vandut un apartament unde aveam instalat sistem de supraveghere. Dar de fapt era al firmei care asigura interventia in caz de efractie. In momentul vanzarii am instiintat firma iar ei au demontat sistemul si l-au montat la noua adresa. Totusi au am instiintat cumparatorul ca sistemul va pleca odata cu mine.
Răspuns la discuția Masina cumparata fara fiscal.
Daca ma duc sa fac plangere la politie ma poate amenda ca nu am inscris-o la taxe si impozite in 30 de zile de la data trecuta pe acel contract de vanzare cumparare?
Buna ziua. In noiembrie am cumparat un autoturism de la cineva din provincie. Nu am avut cum sa ma duc decat sambata. Nu am putut decat sa fac un contract de vanzare cumparare de mana (sambata seara nu era deschis nicaieri unde se pot face acte auto) unde este trecuta data numele vanzatorului cumparatorului suma si 2 martori unul al meu si unul al vanzatorului. Mai este stipulat in contract ca in termen de 7 zile se obliga sa imi trimita si fiscalul pentru inmatriculare. Nu am trecut instrainat catre.... pe talon urmand sa trec in ziua in care aveam fiscalul. Nici pana in ziua de azi nu am intrat in posesia fiscalului pentru ca am aflat dupa multe telefoane ca are datorii mari la fisc, banii mi-a spus ca nu ii mai are, si mai nou a plecat si din tara. (m-a sunat o data de pe un nr de Austria). Ce am de facut? Daca ma duc la politie cu contractul de vanzare cumparare o sa ma intrebe de ce nu am trecut instrainat catre. Mi-e frica sa circul cu masina sa nu aiba si vreun sechestru si sa ma trezesc ca ma lasa in drum. De vandut nu o pot vinde la randul meu sa scap de ea. Procedura de dat in judecata e de durata si atat cat el nu e in tara ma pot judeca ani. Bani si timp. Ce sa fac? Sa imi iau adio de la cateva mii de euro?
Am inteles ca stie si politia de sector, si jandarmeria si ordinea publica,Toti stiu de el. Numai ca vin, il ridica, il tin cateva ore dupa care nu au ce face cu el si ii elibereaza. Se intoarce tot pe casa scarii. Azi noapte a facut un scandal monstru, a spart geamuri la intrarea in bloc, A venit politia, l-a luat, iar dimineata dormea iar pe scari. Mai nou si-a mai adus (mutat) si un prieten care doarme cu el. S-a pus problema in asociatie de schimbarea cheii de acces in bloc dar asta nu e o solutie pentru ca poate astepta pana iese cineva si intra. Multor vecini le e frica sa se puna cu el ca il stie ca se droheaza si ca umbla cu cuter la el. Zona e civilizata. Dar ma simt mai rau ca in Ferentari. Vreau liniste. Cred ca solutia ar fi sa vand apartamentul.
Buna ziua. De 2 luni am cumparat un apartament undeva la etajul 6 al unei cladiri. Am inceput renovarile si am dat pe acolo doar o data pe saptamana pana a fost apartamentul gata. Cand a fost sa aduc mobila si am urcat prima data pe scari intre etajul 1 si 2 am vazut ca este aproape blocata trecerea de tot felul de gunoaie depozitate de un om care am inteles ca acolo doarme. Intreband vecinii am aflat ca este de fapt fiul unora din bloc care l-au dat afara din locuinta ca se drogheaza si are probleme psihice. Chiar pana sa cumpar eu apartamentul am inteles ca a fost politia si adp-ul si au incarcat o masina de gunoi de pe casa scarilor. De dat afara nu prea pot sa il dea ca are buletinul la aceeasi adresa. De curand s-a defectat si liftul si sunt nevoit sa urc pe scari si sa inot in gunoaie. Cateodata isi mai aduce si cate un prieten si dorm amandoi pe scari de calci pe ei cand urci sau cobori. Fumeaza pe scari si miroase rau de tot toata casa scarii. Vorbeste singur si cand bea face galagie de se aude in tot blocul. Umbla cu un cutit mereu in buzunar. Vecinii s-au resemnat, Femeia de servici la fel. Asociatia nu mai stie ce sa faca. Politia nu ii face nimic, ADP-ul vine din doua in doua luni si incarca o masina de gunoi. El avand probleme psihice nici nu isi da seama de ce toata lumea il goneste din bloc. Legea pentru el nu exista si nici nu il intereseaza. Am copil mic, nevastei mele ii e frica sa urce pe scari seara in special cand e beat, Cand liftul nu merge bona iese cu copilul afara fara carucior ca nu poate sa treaca de el Este un pericol pentru toata lumea. E o bomba cu ceas. Trebuie sa asteptam pana va rani pe cineva sau doamne fereste de ceva mai rau ca politia sa il interneze undeva sa scapam de el?
Buna ziua. Sunt intr-o relatie cu cineva din afara UE. Avem copil cetatean roman. Ne-am cunoscut dupa ce am scapat dintr-o casnicie esuata. Si ea la fel. Eu divortand destul de lejer in Romania. Ea provine dintr-o tara asiatica in care NU EXISTA DIVORT. Tot ce ne dorim este sa putem sa ne casatorim si noi. Deja avem 9 ani de relatie si un baietel la mijloc. Exista vreo modalitate sa ne indeplinim visul?
Am inteles ca daca devine cetatean roman poate divorta dupa legile din Romania. Dar statul respectiv nu va recunoaste divortul si tot nu ne putem legaliza relatia. Exista vreo solutie sau trebuie sa ne impacam cu gandul asta pana la adanci batraneti?
Multumiri!