avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Activitate MihaiAndrei1988

Activitate MihaiAndrei1988

Buna ziua,

Am și eu următoarea întrebare:
Datorita stării de sănătate precară, sunt nevoit să încep sesiuni de dializa de 3 ori pe săptămâna, sesiuni pe care sunt obligat să le fac pana în momentul unui eventual transplant sau pe viață. Problema mea este următoarea. Am incercat să găsesc daca dializa este acoperita de concediul medical dar nu găsesc pe nicăieri. Daca da, mă puteți îndruma către legea respectivă?
Sunt îngrijorat de faptul că, atunci când vor afla cei de la actualul loc de muncă, vor face în așa fel incat să "încheiem relatiile de colaborare".

Va multumesc!
Buna ziua, am o problema legata de reparatia acoperisului unui bloc. Speta este urmatoarea:
- Bloc 3 etaje + mansarda
- 4 apartamente pe etaj, mansarda apartine apartamentelor de la ultimul etaj (intrare prin fiecare apartament in parte)
In momentul de fata sunt ceva probleme la acoperis si trebuie schimbata tabla. Tin sa mentionez ca nu sunt probleme in MANSARDA, doar tabla trebuie schimbata.
Din pacate, in bloc exista persoane care considera ca, datorita faptului ca noi cei de la etajul 3 avem acea mansarda, orice reparatie care trebuie facuta acoperisului trebuie suportata EXCLUSIV de catre noi.
Intrebarea mea pentru dumneavoastra este urmatoarea: cine repara acoperisul? Acoperisul in sine nu este proprietate comuna???
Buna ziua,
Imi cer scuze daca aceasta intrebare a mai fost adresata insa, in urma cautarii mele pe acest site nu am gasit un raspuns concret. Am cautat pe diverse site-uri insa, am gasit doar raspunsuri partiale si nicaieri nu am fost lamurit.
Treaba sta cam in felul urmator:
As dori sa stiu daca vanzarea unor bunuri prin tombola este reglementata la noi in tara. Imi doresc sa infiintez o firma prin care sa intermediez vanzarea a diferite bunuri (automobile, imobile, etc.).
Ca exemplu, cineva vrea sa isi vanda autoturismul, in urma unei evaluari noi il achizitionam (stiu ca nu se poate organiza tombola pentru un bun care nu apartine firmei, va rog sa ma contraziceti daca nu am dreptate). In urma achizitionarii, noi facem tombola pentru autoturismul respectiv. Emitem x numar de bilete de y valoare fiecare. La intrunirea unui anumit numar de bilete se va face extragerea pentru a stabili castigatorul.
Din cate stiu, tombola este un joc de noroc si trebuie facuta inregistrare si obtinuta licenta pentru jocuri de noroc.
In principiu as dori sa stiu daca este legal. In urma raspunsului voi reveni si cu alte intrebari legate de aceasta problema.

Va multumesc si va doresc o zi usoara.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exact asta incerc sa fac ... sa intram in legalitate. Insa, din pacate, 90% dintre colocatari nu sunt de acord. Motivul? Cheltuieli extra pe care prefera sa nu le faca. De ce sa platim pe altcineva sa isi bata capul cu problemele blocului cand putem sa ne scoatem noi ochii ca chiorii pentru tot felul de prostii. Prima data ca primul "administrator" a furat, dupa aceea ca urmatorul este incapabil si asa mai departe. Am ajuns sa regret faptul ca am cumparat un apartament si nu o casa la curte.
On topic ... oricat as incerca sa vorbesc cu restul vecinilor, toti sunt pe aceeasi lungime de unda ca si mai sus mentionatul.
Va multumesc pentru contributie si sfaturi. O zi buna in continuare.
Va multumesc pentru ajutor. In primul rand ma interesa daca au vreo posibilitate legala sa imi impuna plata anumitor taxe si penalizari neavand nici o asociatie infiintata ( de exemplu prin oprirea apei sau mai stiu eu alte metode legale). Dupa cum am spus, eu consider ca infiintarea asociatiei de proprietari este cea mai buna solutie avand in vedere ca de 2 ani de zile sunt certuri peste certuri referitor la administrare.

Va doresc o seara buna in continuare.
Cu cine sunt intocmite contractele de furnizare utilitati?


Contractul de utilitati pentru spatiile comune (avand in vedere ca este o zona care nu este bransata la apa/canal, vorbim doar de energie electrica), este facut pe numele celui care s-a mutat primul in bloc dupa finalizarea constructiei.

Daca nu exista asociatie nici macar de locatari atunci nu va pot solicita penalizari si nici plata vreunei cheltuieli.
Blocul este contorizat, apartamentele sunt contorizate?


Pentru energia electrica la comun exista contoar separat. Pentru consumul de apa ( put ), fiecare apartament in parte are apometre intr-o camera tehnica unde sunt instalate pompele de apa.

Ce utilitati incaseaza "administratorii"?


Plata fosei (repet, nu suntem legati la sistemul de canalizare), plata energiei electrice si alte cheltuieli de genul reparatii (care nu se fac niciodata).

Este afisata vreo lista de plata??

Lista de plata se afiseaza online pe un grup de Facebook.

In ce baza repartizeaza cheltuielile si cum??

Cheltuielile se repartizeaza in functie de apartamentele locuite. Pentru fosa, se face calculul in baza consmului de pe apometru pentru fiecare apartament in parte. Pentru energie electrica se imparte suma facturii la apartamentele locuite.

Puteti sesiza primaria cu privire la desfasurarea activitatii de administrator fara atestat.

In baza carei legi ma pot duce la primarie pentru a sesiza acest lucru?

Buna seara,
Ma numesc Mihai Andrei si locuiesc intr-un bloc al carui locatari refuza sa infiinteze asociatie de proprietari. Rolul de administrator si l-au asumat 2 proprietari care doresc sa faca totul dupa bunul plac, reusind sa ii convinga pe restul proprietarilor cu diferite povesti. Eu, impreuna cu inca unul dintre proprietari, suntem pro asociatie, indiferent de faptul ca se maresc cheltuielile cu intretinerea sau nu.
Intrebarea mea este urmatoarea: In cazul in care refuz sa platesc contributiile pana la infiintarea asociatiei, nefiind de acord cu diferite sume impuse de ei, exista vreo posibilitate legala pentru ca ei sa actioneze impotriva mea? Repet, nefiind asociatie de proprietari, nu se elibereaza chitante pentru nici o cheltuiala (intretinere, lumina, etc). Tot ce se plateste se plateste fara nici un act la mana.

Va multumesc si va doresc o seara frumoasa.