avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Activitate Andreea Bianca

Activitate Andreea Bianca

Bună ziua! Va rog sa ma îndrumați într o situație privind privarea de libertate a bunicii mele. Aceasta se afla în casa cu unchiul meu. Acesta are grija de ea. Bunicul este decedat. Moștenirea după bunic a fost făcută iar unchiul I a dat tatalui meu o suma de bani. Ulterior acestui eveniment ni s a interzis de către unchi sa o mai vedem pe bunica, cu toții avem telefoanele blocate iar dacă mergem la casa și o strigam ea nu iese din casa. Nu știm nimic de ea.. Dacă e la pat sau e bine și nu ne am dorit decât o auzim măcar o data la o luna cât o mai trai. Am înțeles neoficial ca I ar fi cedat moștenirea ei unchiului care i ar fi promis ca va avea grija de ea cât va mai trai. În ce măsură îl pot obliga pe unchi sa mi o de a la telefon măcar, sau sa ma lase sa o vad. Nu înțeleg respingerea asta a lui brusca de parca ar ascunde ceva. M am gândit sa fac reclamație la politie. Este singura soluție? Și dacă ea va spune ca e ok de teama lor,?
Daca dupa finalizarea ccc a primului copil firma ma baga in somaj ca urmare a desfiintarii ctr colectiv si a posturilor aferente nemaiavand posibilitatea de a mi acorda un post echivalent, mai pot benefia de indemnizatie crestere copil daca in timpul somajului raman gravida? Am inteles ca somajul este 500 lei. Voi mai lua ca bani pe indemnizatie 1200 lei sau mai putin?
Si daca doresc sa ma duc la alta firma inainte de finalizarea Ccc cu 2 luni mai pot beneficia de stimulent? Daca am primit preavizul de la firma actuala si nu fac nici o solicitare in ceea ce priveste intoarcerea la firma actuala. In martie se incheie contractul la firma actuala conform preavizului iar eu doresc in aprilie sa ma angajez la alta firma. Cum procedez sa nu pierd acel stimulent? Trebuie sa ma intorc la aceeasi firma sau nu conteaza? Trebuie sa ma angajez in aceeasi zi in care se incheie contractul chiar daca eu sunt ccc sau nu conteaza data?
Buna ziua! Firma la care sunt angajata isi incheie contractul la punctul de lucru si ma chemat sa mi dea un preaviz prin care ma anunta de concedierea colectiva ca urmare a incheierii contractului si drept urmare a desfiintarii postului pe care il ocupam. Ceea ce inseamna ca nu voi avea unde sa ma intorc din concediu crestere copil. Pe de alta parte am aflat neoficial ca dupa finalizarea perioadei de previz firma la care lucrez va incheia cu beneficiarul un alt contract pt 3 luni pana la licitatie dar pozitia mea nu e inclusa in acel contract. Mi s a spus ca ma va baga in somaj sau ma va trimite la un alt punct de lucru in alta localitate ceea ce nu mi doresc. Ce este de facut? Concediul meu se termina in iunie dar eu vroiam sa ma intorc in mai. Prezentul contract se incheie in martie. Urmatorul contract va fi incheiat pe 3 luni pana in iunie. Am inceput sa mi caut de munca la alta firma. Cum fac sa mi pierd acel stimulent de care as beneficia pt ca ma intorc mai devreme in campul muncii?
In timpul concediului de crestere copil am gasit o oferta de munca la o alta societate si nu la cea de la care am intrat in concediu crestere copil. Daca particip la examen si sunt admisa pot sa incep munca? Cum ar trebui sa procedez. Legal am voie? Intai presupun ca trebuie sa anunt sa nu mai primesc indemnizatia chiar daca nu s au facut 2 ani si totodata angajatorul de demisia mea. Astept confirmarea sau infirmarea dvs. Va multumesc!
Buna ziua! Intre timp situatia s a mai schimbat si am o intrebare pt dvs. In timpul concediului de crestere copil am gasit o oferta de munca la o alta societate. Daca particip la examen si sunt admisa pot sa incep munca? Cum ar trebui sa procedez. Legal am voie? Intai presupun ca trebuie sa anunt sa nu mai primesc indemnizatia chiar daca nu s au facut 2 ani si totodata angajatorul de demisia mea. Astept confirmarea sau infirmarea dvs. Va multumesc!

Cornel Vasile a scris:

Depinde de durata somajului, de data nasterii copilului etc.

Ok. Multumesc mult pt raspunsuri. Mai am o ultima intrebare. Daca in perioada somajului raman insarcinata cu al doilea copil dupa nasterea acestuia mai beneficiez de indemnizatie crestere copil? Care este formula de calcul? O zi buna va doresc!
Buna ziua! Multumesc pentru raspuns. Mai am o nelamurire. Singurul punct de lucru al firmei in localitatea in care locuiesc este cel care isi incheie activitatea in luna martie prin terminarea contractului. Exista posibilitatea ca societatea sa mi ofere un alt loc de munca la un alt punct de lucru care sa fie in alta localitate, fapt care nu mi convine pt ca va presupune ca eu sa fac naveta. Ce pot face in sensul acesta? Mai mult decat atat daca fac cerere la inceputul lunii martie cand inca e in vigoare contractul si ma intorc la munca si beneficiez de acel stimulent financiar o luna cat muncesc iar din aprilie ma baga in somaj presupun ca acel stimulent il pierd nu? Vorbesc de suma care se acorda in plus la salariu pt ca ma intorc mai devreme la munca, suma care se acorda pana face copilul 3 ani.
Buna ziua! Firma la care lucrez are sediul in Bucuresti insa eu lucrez la punctul de lucru unde am domiciuliu. Aici isi incheie contractul in luna martie urmand sa bage tot personalul in somaj pana la urmatoarea licitatie care nu se stie cand va avea loc. Concediul de crestere copil de 2 ani se termina la 5 iulie insa eu vroiam sa ma intorc cu 2 luni mai devreme pt a beneficia de acei bani in plus la salariu. Unde ma intorc daca firma baga tot personalul in somaj?