avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Activitate valeriu31

Activitate valeriu31

Mai am vreun drept la mostenirea din partea parintilor (decedati din 2003) daca nu am mai locuit in curtea care face obiectul procesului de succesiune inceput in acest an de catre cumnata mea (fratele meu a decedat si el).
Poate primaria sa imi relocheze o suprafata de 20.000 metri patrati daca am o hotarare judecatoreasca (dupa succesiune) in care se specifica ca suprafata este in alta locatie?
Imi cer scuze pentru exprimarea mea gresita in ceea ce priveste termenii juridici.
1. Am verificat si succesiunea inca nu a fost dezbatuta.
2. Este vorba de articolul 138 aliniat 1 din Regulamentul de aplicare a legii notarilor publici care specifica urmatoarele: " Orice informații cu privire la actele notariale păstrate în arhivele Camerei sau ale birourilor notariale se eliberează numai persoanelor fizice și juridice care au calitatea de părți ale actului juridic, succesorilor și reprezentanților acestora, precum și acelora care justifică un drept sau un interes legitim, denumite în continuare persoane interesate."

Va multumesc pentru raspunsuri si in final as mai avea o ultima intrebare daca se poate: pot face o plangere penala primarului avand in vedere ca acea suprafata de pamant a disparut din scriptele primariei timp de 5 ani apoi a reaparut in momentul in care am depus o cerere in care doream sa aflu cine este noul proprietar al pamantului . Tin sa precizez urmatoarele :ca urmare a cererii mele catre primarie, primarul localitatii mi-a atasat declaratia pe propria raspundere a tatalui meu in care stipula ca nu exista alti mostenitori si un extras de cont in care se observa plata unei sume de bani catre tatal meu dar nu si un contract de vanzare-cumparare.
Va multumesc anticipat.
si cum pot obtine acest certificat...fara a face inca taxa de succesiune?
Buna ziua. In anul 2012 bunicul meu a decedat lasand prin testament toate bunurile mobile si imobile tatalui meu, mie si sorei mele, in parti egale de 1/3. Un an mai tarziu tatal meu vinde o suparafata de 20.000 metri patrati fara stirea mea si a sorei mele catre primarul localitatii in care locuiesc, actele fiind incheiate la acelasi notariat la care fusese incheiat testamentul bunicului meu, declarand pe propria raspundere ca nu exista alti mostenitori cu toate ca stia de existenta testamentului.
In anul 2018, dorind sa realizam succesiunea am descoperit lipsa pamantului respectiv din actele primariei, La scurt timp insa pamantul apare din nou in scriptele primariei. Tin sa precizez ca suprafata de 20.000 de metri patrati nu avea titlu de proprietate sau cadastru deci din ceea ce stiu nu putea fi vanduta legal, Anul acesta am depus o cerere la notariatul respectiv pentru eliberarea actelor ce au stat la baza vanzarii atasand o copie a testamentului. Abia dupa 2 luni si jumatate la insistentele mele am primit raspuns ca nu imi pot elibera aceste acte conform art 138 alin 1 din legea notarilor publici nr 36/1995.
Intrebarea mea este urmatoarea:
Am dreptul sa cer aceste copii avand in vedere ca sunt unul din mostenitorii acelui pamant?
Nu știu cu ce acte a putut sa vanda pt ca nu vrea sa ofere detalii doar ca pe fisa cu date pentru titlu de proprietate eliberata de primărie suprafață de 2 ha apare ștearsă cu pasta corectoare. Eu doream sa știu dacă are vreo valoare actul notarial făcut de tatăl meu prin care declara ca nu exista alți moștenitori atât timp cât eu și sora mea nu am știut pana acum de asa ceva, Teoretic acel pământ nu avea un proprietar pana la dezbaterea taxei de succesiune. Inițial după moartea bunicului cele 2 ha apăreau pe titlul de proprietate
In 2012 bunicul meu a decedat lasand toate bunurile mobile si imobile prin testament tatalui meu, mie si sorei mele in mod egal (1/3). Intre timp tatal meu fara stirea cuiva a vandut o suprafata de 20.000 metri patrati primarului localitatii in care locuiesc doar printr-un simplu act notarial in care specifica ca nu exista alti mostenitori in afara de el. Ce pot face eu si sora mea in acest caz si cum putem recupera pamantul?