avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 309 soluții astăzi
Forum Activitate mircea60n

Activitate mircea60n

Răspuns la discuția Bani furati din contul bancar
Practic, ce am eu de facut: sa depun plangerea penala la politie, inpreuna cu extrase de cont; in urma cercetarilor Politia va inainta dosarul la Parchet? Va multumesc
Greseala fatala! Am dat unei firme acces remote la computerul meu, sa-mi instaleze aplicatie cumparata de la ei. Prea tarziu mi-am dat seama ca e o escorcherie si am intrerupt conexiunea. Hotii au facut deja 3 tranzactii catre banci din Rusia si Azerbaidjan prin care mi-au furat 4.000 €. In 3 saptamani, banca a recuperat banii dintr-o singura tranzactie, cea cu Azerbaidjan. Dupa mai bine de inca o luna, banca mi-a trimis o instiintare prin care ma anunta ca datele de logare au fost corecte, caz in care ei nu mai au ce sa faca. O minciuna, din moment ce suma pe care au recuperat-o a indeplinit exact aceleasi conditii! Hotii nu-mi raspund la nici un e-mailuri. Sumele din conturile bancare nu sunt asigurate? Ce as mai putea face?
Vreau sa donez sotiei jumatate din casa (proprietate personala) in care locuim.
In ce conditii pot ulterior anula donatia?
Sotia poate instraina jumatatea de casa primita prin donatie?
Buna ziua,
Sunt pensionat de boala gradul 3 din 2018, in urma unui accident de circulatie. In 2019 in urma operatiei de coxartroza facute s-a constat pierderea in totalitate a capacitatii de munca si am primit gradul 2.
In 17.03.2020 trebuie sa ma prezint din nou la comisia medicala. Intre timp starea mea de sanatate s-a imbunatatit mult si nu cred ca mai primesc pensie de boala. Loc de munca la 60 ani - nu.

In privinta pensionarii anticipate partiale: Implinesc 60 ani abia in 08.05.2020. Stagiul total de cotizare realizat cat timp am lucrat a fost de 33 ani 3 luni si 14 zile. Daca pensia de boala de 2 ani nu se constituie ca vechime in munca, se pare ca nu indeplinesc nici stagiul complet de cotizare de 35 ani.
Ce as putea face sa nu raman pe dinafara? Pot beneficia de pensie anticipata partiala? Sa cumpar vechime in munca? Ma pot inscrie la casa de pensii pt o simulare de calcul a pensiei?
Multumesc anticipat
Chiar doresc ca sotia sa fie co-proprietara a casei si sa o mosteneasca, ea sau familia ei. Dar nu doresc ca, in eventualitatea - nedorita acum de niciunul - ca ea vrea sa divorteze, sa plece cu un bun la a carui dobandire nu a contribuit in nici un fel. O conventie notariala care sa impuna ca divortul - daca are loc - sa fie fara paratjarea casei. Exista asa ceva? Merci.
Doresc sa ma casatoresc si apoi sa cumpar, din resurse personale, o casa ai carei proprietari sa fim amandoi . Exista posibilitatea ca in cazul in care sotia divorteaza sa piarda partea de casa care i se cuvine? Si nu, nu sunt Hagi Tudose, sunt doar patit! De asta suflu si in iaurt... Multumesc anticipat.
Tatal meu vitreg are o casa la care proprietari sunt el si fiul lui (fratele meu vitreg) in proportie de cate 3/8 fiecare, plus mama mea in proportie de 2/8.
Mama a murit recent si eu vreau sa renunt la orice pretentie asupra mostenirii dupa mama.

Care ar fi cea mai ieftina varinata de actiune? Multumesc frumos.
Am un apartament la care proprietar sunt eu (50%) si parinti (mama si tatal vitreg) cu 50%. Mama a murit recent iar tatal vitreg vrea sa renunte la orice pretentie asupra apartamentului.

Care ar fi cea mai ieftina varianta de actiune? Multumesc anticipat.