Tatal copilului (activ in campul muncii) poate beneficia de indemnizatia pentru cresterea acestuia?
(avand in vedere ca mama copilului este studenta+doctorand, cu frecventa, fara a avea cartea de munca la un angajator).
Care ar fi demersurile premergatoare, pentru ca tatal sa obtina indemnizatia de crestere a copilului? Care este legea?
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile acordate.
Lucrez in cadrul unei universitati, preparator universitar. Sotia mea este studenta la zi, la a doua facultate, si doctoranda - si urmeaza sa avem un copil.
Intrebarea este: imi permite legea sa imi iau eu concediu de paternitate (platit) pentru cresterea copilului, faca ca sotia mea sa-si intrerupa activitatea?
Apreciez raspunsurile Dvs si va multumesc anticipat!
Buna ziua,
In urma cu 7 ani unul din parinti a murit, lasand o casa, o sotie si 3 copii. In anii care au urmat (7) nu s-a realizat succesiunea, sotia locuind in casa. In urma cu un an, sotia a fost diagnosticata cu un grad de handicap conf. L.448/2006, cod de handicap 6, deficienta functionala accentuata-permanenta, care necesita curator.
Intrebarea este: poate in acest caz sotia sa faca donatie la partea ei din casa unuia dintre copii (care este si curatorul ei), in conditiile in care dezbaterea mostenirii nu s-a realizat, iar ea are acest cerficat de handicap?
Care ar fi pasii premergatori acestui proces si ce ar presupune acest lucru?
Va multumesc pentru raspunsuri!
Am o nelamurire cu privire la o succesiune:
Obiectul mostenirii il constituie un apartament,iar mostenitorii sunt sotia si cei 3 copii majori. Decesul a avut loc in 2003, iar in tot acest timp succesiunea nu s-a dezbatut.
As vrea sa stiu daca in acest moment inca se mai poate face succesiunea si care ar fi dezavantajele in cazul in care as fi unicul care doreste sa faca succesiunea, nestiind foarte sigur ce pretentii au ceilalti membrii ai familiei.
Deasemenea m-ar interesa, cu aproximatie, costul si durata unui astfel de proces.
Astept raspunsuri si pareri, multumind pentru timpul acordat!