avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Activitate michail77

Activitate michail77

Răspuns la discuția Legislatie P.F.A.
Multumesc.

george-neagu a scris:

Cas nu platiti deloc. Daca veti avea venitul net anual (venitul brut - cheltuieli deductibile) sub 22800 lei nu veti pati nici cass.

Răspuns la discuția Penalizări la plata intretinerii
Totul se reduce la ceace hotaraste adunarea generala a A.de P. la inceput de an. Cititi si HG-1588/2007, acolo se stipuleaza procentul maxim de penalizare, ce nu poate fi depasit. Penalizarea se prescrie dupa 3 ani.

Bberescu a scris:

As vrea sa stiu daca penalizarile pentru întârziere la plata întreținerii sunt la fel sau diferă de la asociatie la alta? Care este procentul de penalizare? Multumesc.

Buna ziua. Sunt pensionar cu 1021 Roni. Am infiintat un P.F.A. crezind ca am sa reusesc sa pun un ban deoparte. Este imposibil daca faci munca cinstita. Intrebare: Mai este necesar plata CAS si CASS? Multumesc.
Răspuns la discuția Asociație Proprietari
Vă mulțumesc. Administratorul este o persoană paralelă cu această funcție. Nu se implică în niciun fel. Vine numai să încaseze bănuții și să aducă lista de plată a întreținerii. În plus nu îndeplinește condițiile arătate în CC. Funcția de gospodar, este a invenție a președintei. Persoana care este ,,gospodar"" este un individ care a fost președintele AP zeci de ani și pe care nu l-a întrebat nimeni nimic. Art. 16. - Comitetul executiv, format dintr-un număr impar de membri aleşi de adunarea generală, reprezintă asociaţia de proprietari în administrarea şi exploatarea clădirii, cu excepţia atribuţiilor rezervate exclusiv proprietarilor cu privire la proprietăţile individuale, apartamente sau spaţii cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă.Preşedintele asociaţiei de proprietari este şi preşedinte al comitetului executiv.
Bună ziua. O persoană care face parte din comitetul executiv(format din 2 persoane), este plătită și ca gospodar se poate vorbi despre incompatibilitate? De fapt acest individ conduce A. de P. Președinta fiind marionetă. Vă mulțumesc.
Buna ziua. Sotia este pensionara si are un PFA. Mai trebuie sa plateasca contributia la pensie si contributia la sanatate, daca sanatatea se opreste pe talon? Multumesc.
Buna ziua. Am un fiu care lucreaza de 11 ani in Italia. In Romania, a fost casatorit 3 ani cu o persoana, de care a divortat. In urma casatorie, a rezultat un copil. In urma cu 12, ani femeia respectiva, a parasit tara pentru Italia. Drumurile lor sau intersectat in urma cu 11 ani si totodata, sau impacat de ,,dragul"copilului. In anul 2016, in urma unei discutii mai aprinse, femeia a golit cardurile si dusa a fost cu tot cu copil. Din 2016, nu se mai stie nimic de ea, iar familia ei nu vrea sa spuna nimic. Fac precizarea, ca femeia îi poarta numele. Noi ca bunici parteni o putem chema in judecata pentru retragerea numelui? Va multumesc anticipat.