avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Activitate tikuca

Activitate tikuca

Buna ziua.
1.) O Intreprindere individuala noua impusa in sistem real daca in Declaratie unica estimeaza un venit sub plafon minim , poate sa apeleze la varianta cu plata CASS pe 6 luni si sa fite asigurat intreg anul_?
2.) Pentru II PFA IF impusa in sistem real CAS si CASS se refara la
- venit net deci dupa diferenta intre venituri impozabile si cheltuieli deductibile, sau
- incasari anuale, deci venit brut
3.) Intreprindere Familiala cu trei membrii 60%,30%si 10% ca IF depasaste salariul minim pe economie, dar separat nici unul dintre membrii , sunt obligati la plata CAS si CASS?
Va multumesc mult
Discuție Coasigurat
Un PFA cu norma de venit ( Plateste CAS, CASS) este posibil sa ia in Declaratie Unica pe sotia fara nici un venit ca coasigurat_?
Răspuns la discuția Renuntare la creanta
Multumesc.
La o societate IMM contul 4551 se poate inchide pe baza unei decizii a asociatului unic, in care stabileste ca renunta la creanta lui fata de societate. In contabilitate, aceasta operatiune se va inregistra prin nota contabila 4551 = 7588?
Buna ziua. Am primit facturi......,factri+ CMI Intreprinde Individuala cu cod valid de TVA , ( unul achizitii ingrasaminte, celalalt livrari prestari) pentru anul 2019. Por sa trimit 390 cu taxare inversa ca si pana acum? Multumesc
O persoana cu studii superioara “Inginer mechatronica” pe baza CMI lucreaza la spital municipal, cu supravegherea, monitorizarea si verificarea periodica a dispozitivelor medicale. Poate sa desfasoare aceeas activitate in cadrul unui SRL, sau II penru Cabinete medicale particulare? In care cod CAEN se incadreaza activitatea? Va multumesc mult.
Răspuns la discuția Semnatura bilant
Multumesc
Societate are cifra sub 10.000 euro, are contract de prestari servicii cu o Inreprindere Individuala unde persoana are studii economice superioare , dar nu este membru CECAR. Bilantul anual poate fi semnata de persoana respectiva + administratorul firmei ?
Discuție indemnizatii
Buna ziua!
O persoana cu Activitate Independenta (ÎI) trebuie sa plateasca CAS CASS ca dupa un an de zile sa aiba drept de Indemnizatie pentru crestera copilului.
Iar concediului de lăuzie este 42 de zile calendaristic?
Va multumesc mult
Discuție cumul de funtii
Buna ziua.
Conform Legea 196/2018 se poate ca presedintele asociatiei sa fie si administrator_? Cine trebuie sa faca repartizarea cheltuielilor pe numar de persoana (administratorul, sau presedintele?)
Puteti sa-mi spuneti unde gasesc atributiile _?
Va multumesc
O zi frumoasa