Atunci intrebati la ANAF ce datorii aveti.
Buna ziua.
La acest moment nu mai aveti ce face din punct de vedere legal. In primul rand, dreptul de a executa creanta s-a prescris in urma cu 2 ani. In al doilea rand, In lipsa unui contract, ar fi fost destul de dificil sa dovediti existenta imprumutului, daca prietenul dvs. nu recunostea ca a primit banii de la dvs.
Buna ziua.
Daca aveti un proces de divort pe rol, ulterior, cand veti face partajul, veti solicita expres obligarea sotului la plata sumei pe care considerati dvs. ca ati achitat-o din anul 2009, in cei 8 ani de casnicie. Trebuie sa indicati despre ce suma este vorba. Va trebui sa dovediti aceasta suma prin inscrisuri (chitante de plata, carte de munca etc.), declaratii de martori si interogatoriul sotului.
Mult succes!
Mergeti la mai multe birouri de executor, pentru ca tarifele pot fi diferite de la un birou la altul, Pentru demararea procedurilor de executare silita aveti de achitat o taxa judiciara de timbru de 20 de lei, la care se adauga onorariul executorului si cheltuielile de executare, care difera de la un executor la altul. Toate cheltuielile pe care le suportati dvs. acum vor fi recuperate de la debitor in cadrul executarii silite.
Va doresc succes in demersurile dvs.
Buna ziua.
Daca ati primit notificare de executare silita de la un birou de executor judecatoresc, inseamna ca pe numele dvs. a inceput executarea silita. Daca ati primit notificare doar de la TBI, inca nu aveti motive de ingrijorare. Daca nu puteti sau nu doriti sa achitati creanta catre TBI, iar acestia vor declansa procedura de executare silita, cu siguranta veti avea poprire pe salariu. Daca nu aveti nici un fel de bunuri mobile sau imobile, executarea va fi realizata doar prin poprire, Apartamentul surorii nu are nici o legatura cu datoriile dvs. In ceea ce priveste suma care vi se poate retine din salariu, depinde de cuantumul salariului si cuantumul datoriei. Daca datoria este mai mica decat salariul incasat pe o luna, vi se poate retine toata datoria intr-o singura luna.
Buna ziua.
Mergeti cu actul notarial de imprumut la biroul unui executor judecatoresc si deschideti dosar de executare silita impotriva debitorului care nu v-a restituit imprumutul la termen.
Buna ziua,
Intrebati la banca de unde este aceasta poprire, Este posibil sa aveti un dosar de executare silita deschis de un alt creditor, nu neaparat de ANAF.
Cu placere.
Mult succes .
Daca instanta a ramas in pronuntare, termenul de 2 saptamani la care va referiti, e posibil sa fie o amanare de pronuntare. Nu aveti de ce sa va prezentati la termenul de pronuntare, pentru ca hotararile nu se pronunta in sedinta si veti sta degeaba pe la usile instantei, Urmariti solutia pe www.portal.just.ro.
Buna ziua,
In situatia in care reclamanta care formuleaza cererea de partaj nu are nici un venit inregistrat, va face dovada in acest sens, iar instanta trebuie sa admita cererea si sa acorde ajutorul public judiciar sub forma scutirii de la plata taxei judiciare de timbru, potrivit art.7 din OUG nr.51/2008, actualizata.
Pensia de intretinere platita de tata in favoarea minorilor nu intra in categoria veniturilor la care se refera dispozitiile OUG nr.51/2008.
Pensia de intretinere va fi vizibila pentru judecator, pentru ca reclamanta are obligatia sa depuna actul notarial de divort pentru sustinerea cererii de partaj, iar in cuprinsul acestuia figureaza si obligatia de plata a pensiei de intretinere.
Daca parintii locuiesc impreuna cu mama si cu minorii, atunci vor intra in calcul si veniturile lor. Daca nu, se calculeaza doar veniturile mamei.