avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imprumut
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imprumut

Buna ziua.
Asi dori sa ma lamuriti intr-o problema.
In anul 2013,am imprumutat un prieten cu 3000€ pentru o perioada de 6 luni,avand incredere in el nu am facut nici un act. De atunci de cate ori il intreb de bani imi spune ca o sa mii dea cand o sa aiba. Intrebarea este: Neavand nici un inscris il pot actiona in judecata? Daca da,care ar fi costurile?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cabinet Avocat Catalina Ancuta , Avocat 14:29, 23 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Termenul de prescriptie de 3 ani a trecut, asadar nu mai aveti ce face...mai ales ca nu aveti inscrisuri si probabil nici martori!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua.
La acest moment nu mai aveti ce face din punct de vedere legal. In primul rand, dreptul de a executa creanta s-a prescris in urma cu 2 ani. In al doilea rand, In lipsa unui contract, ar fi fost destul de dificil sa dovediti existenta imprumutului, daca prietenul dvs. nu recunostea ca a primit banii de la dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz de incredere? translator29 translator29 daca am imprumutat o suma de bani unei prietene fara sa fac vreun act, avand cu ea la momentul respectiv o relatie foarte stransa, foarte apropiata si aceasta ... (vezi toată discuția)
Recuperare imprumut dat unei rude Ana_dana Ana_dana Buna ziua, Acum 2 ani de zile am imprumutat o ruda apropiata cu promisiunea ca voi primi banii inapoi in 2 luni. Au trecut mai bine de 2 ani de atunci si ... (vezi toată discuția)
Escrocherie ma_ria ma_ria Buna ziua, Am o problema de rezolvat. Am imprumutat acum 5 ani de zile bani la doi amici care aveau de acoperit un cec in banca. Nu avem nici un inscris in ... (vezi toată discuția)