Buna ziua,
Am o problema de rezolvat. Am imprumutat acum 5 ani de zile bani la doi amici care aveau de acoperit un cec in banca. Nu avem nici un inscris in acest sens, considerandu-i oameni de treaba. Acum situatia se prezinta astfel: unul mi-a inapoiat partial din suma si amandoi ma ameninta ca nu le pot face plangere la politie pt ca nu am dovezi scrise si ca daca vor, ei nu recunosc ca imi sunt datori si nu imi mai platesc diferenta. Ma gandesc ca nu sunt singura care am ajuns in aceasta situatie cu ei. Va rog sa imi spuneti ce pot intreprinde legal impotriva lor si se sanse sunt ca sa imi recuperez banii. Multumesc.
Legal nu puteti face nimic sa ii fortati. Puteti incerca o plangere penala, ca sa ii speriati. Nu este nici infractiune , nici pe civil nu mai aveti posibilitatea sa recuperati ceva, s-a implinit termenul de prescriptie de 3 ani si nu mai aveti drept la actiune. oricum, neavand un act scris nici daca aveati drept la actiune nu aveati sanse sa castigati.
Bun, si cu restul de oameni care sunt escrocati de acestia cum ramane?! Asa acesti indivizi pot sa insele multa lume la nesfarsit pe motiv ca s-a prescris termenul. Poate ca la altii nu s-a prescris nici un termen. Ba ma mai si ameninta ei ca ma dau in judecata pe motiv de defaimare. Trebuie sa se poata face ceva. Mai astept si un alt raspuns. Multumesc.
Multumesc. Astept un raspuns si de la alti consultanti.
Am martori si ii pot chema in instanta pe proprii lor parinti ca sa depuna marturie.
Deci, ce se poate face, in aceste conditii, tinand cont ca in toata aceasta perioada eu mi-am revendicat banii si nu am intreprins pana acum nici o actiune legala. Acum vreau sa ii aduc in instanta. Ce se poate face? Multumesc.
Buna seara, nu mai este nici un alt consultant juridic care sa ma ajute cu sugestie de specialitate in aceasta situatie?! Chiar daca nu exista inscrisuri, exista martori.
Va rog sa imi spuneti ce se poate face, o mediere prealabila nu a dus la nici un rezultat, nu stiu la ce ar servi una oficiala, inafara de un cost suplimentar suportat tot de mine....
Ce actiune legala pot intreprinde impotriva lor? Multumesc.
Hartuire
bandi2
vreau sa intreb... o fosta cunostinta,tot ma hartuieste,ca sa i dau 100 euro.. pe care mi ia dar nu stiu cind...vine la mine la lucru,unde lucrez, azi a fost ... (vezi toată discuția)