Buna ziua,
Am o problema de rezolvat. Am imprumutat acum 5 ani de zile bani la doi amici care aveau de acoperit un cec in banca. Nu avem nici un inscris in acest sens, considerandu-i oameni de treaba. Acum situatia se prezinta astfel: unul mi-a inapoiat partial din suma si amandoi ma ameninta ca nu le pot face plangere la politie pt ca nu am dovezi scrise si ca daca vor, ei nu recunosc ca imi sunt datori si nu imi mai platesc diferenta. Ma gandesc ca nu sunt singura care am ajuns in aceasta situatie cu ei. Va rog sa imi spuneti ce pot intreprinde legal impotriva lor si se sanse sunt ca sa imi recuperez banii. Multumesc.
Doamna , nimeni nu va mai poate ajuta daca dreptul dvs la actiune e prescris.
Puteti incerca o actiune in instanta ( pretentii) daca nu au trecut 3 ani de la data scadentei sau a platii partiale . Va trebui sa probati ca ati dat banii cu un inscris.. un OP, un Sms, o chitanta.. orice si apoi cu martori/ interogatoriul paratilor.
Daca ii stiti si pe ceilalti oameni care i-au imprumutat pe acesti indivizi, puteti sa depuneti plangere pt abuz de incredere, desi nu se va intampla mare lucru.
Daca ii actionati in judecata, va trebui sa apelati la un mediator sa va informati asupra beneficiilor medierii ca procedura obligatorie premergatoare sedintei in instanta.
Hartuire
bandi2
vreau sa intreb... o fosta cunostinta,tot ma hartuieste,ca sa i dau 100 euro.. pe care mi ia dar nu stiu cind...vine la mine la lucru,unde lucrez, azi a fost ... (vezi toată discuția)