avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1230 soluții astăzi
Forum Activitate cristina2008

Activitate cristina2008



Cornel Vasile a scris:

Angajatorul este obligat, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, sa il despagubeasca pe salariat in situatia in care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu sau in legatura cu serviciul.

".... spre deosebire de daunele interese, prin care se urmăreşte acoperirea prejudiciului suferit de creditor datorită neexecutării unei obligaţii, daunele cominatorii au ca finalitate determinarea debitorului la executarea obligaţiei; daunele cominatorii se datorează debitorului obligaţiei de a face sau de a nu face; ...."
[ link extern ]



Spuneti ca as putea cere daune interese pentru prejudiciul suferit pana in prezent si daune cominatorii de la introducerea actiunii pana la eliberarea efectiva a adeverintei?
Multumesc.
Am citit despre daune interese, daune cominatorii, ce fel de daune as putea cere?
Am solicitat fostului angajator eliberarea unei adeverinte de venituri. Acesta nu a raspuns de aproape un an de zile. Pot cere in instanta obligarea acestuia la eliberarea adeverintei si plata de daune? Ce fel de daune? Am vazut ca sunt mai multe categorii si nu stiu unde ma incadrez. Multumesc.
PS La multi ani!
Bun gasit! Dupa reincadrarea in baza noii legi a salarizarii, salariul meu va fi mai mic cu aproape 25%. Am vreo sansa daca voi contesta in instanta? Exista vreo lege care sa prevada ca drepturile salariale trebuiesc mentinute la nivelul anterior? Multumesc.
Răspuns la discuția Vecin zgomotos
Urmeaza sa plateasca taxa de timbru pentru suma ceruta ca despagubire?
Răspuns la discuția Vecin zgomotos
Multumesc. Asta pentru animale, iar pentru zgomotele produse de oameni?
Discuție Vecin zgomotos
Mama mea este in varsta de 82 de ani si locuieste la bloc. Are mereu probleme cu vecina de deasupra, in sensul ca aceasta face zgomote la ore la care oamenii obisnuiti se odihnesc, are vreo 5 caini care latra la orice zgomot, Desi a facut sesizare la administratorul blocului, acesta i-a spus ca nu poate lua nicio masura impotriva acestei vecine. S-a adresat si la sectia de politie, iar agentul a sfatuit-o sa se adreseze instantei. Ce fel de actiune ar trebui promovata? Civila, penala? Ce obiect? Multumesc
Bun gasit. Sunt salariat bugetar, am beneficiat de spor de confidentialitate pana in aprilie 2010. Apoi, sporul a fost sistat. Am formulat actiune in instanta si am castigat plata in continuare a sporului, precum si plata sumelor restante. Daca noua lege a salarizarii bugetarilor nu mai prevede acordarea acestui spor, il mai pot primi in continuare (ca drept salarial castigat)? Care ar fi temeiul juridic cu care ma pot apara in caz de nevoie? Multumesc