avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Activitate MarinescuDiana

Activitate MarinescuDiana

Am sunat la cas si au spus ca la fiecare cim in parte trebuie sa am stagiu de cotizare complet( cel de 6 luni) sa se insele doamna cu care am vorbit ?

Cornel Vasile a scris:

Reiterez : Beneficiati de concediu prenatal si postnatal si in cazul contractului cu timp partial.

Cele 6 luni de stagiu nu trebuie sa fie neaparat in baza unui singur c.i.m.

Contractele le am la același angajator. Unul inl am de 4 ani iar cel de al 2-lea de la 03.07.2020.

Cornel Vasile a scris:

Si anterior datei de angajare ce statut ati avut?

Nu ma încadrez, pentru ca a început pe 03.07 contractul si nu sunt 6 luni!

Cornel Vasile a scris:

Beneficiati de concediu prenatal si postnatal si in cazul contractului cu timp partial.

Buna seara! Am doua contracte de munca, unul dintre contracte este cu timp partial 30h/luna si a inceput cu 03.07.2020 , in data de 01.01.2021 am intrat in concediu prenatal. Beneficiez ce concediu prenatal si postnatal si in cazul contractului cu timp partial?
Buna ziua,
La 01.01.2021 am intret în concediu prenatal. Am 2 contracte de munca. La unul am 160 de ore pe luna iar la altul 50 de ore pe luna. La cel de al doilea contract (unde am 50 ore pe luna) sunt angajata din iulie 2020. Contabila spune ca nu îmi poate acorda concediu prenatal la acel contract, spune ca trebuie sa am minim 126 de ore lucrate pe luna. Este adevărat?
Multumesc mult pentru răspunsuri! O seara cât mai frumoasa!

Cornel Vasile a scris:

Nu cred ca este un impediment , in acest sens.

Întrebați si la AJPIS.

O sa încurce cu ceva dreptul la inserție faptul că mi se va face un nou contract de munca ci nu prelungire?

Cornel Vasile a scris:

Ar trebui să va întoarceti la servici in 01.10.2019 odată cu înscrierea la doctorat.

Buna ziua!
La momentul actual ma aflu in ccc. La 1.10.2019 ma voi înscrie la doctorat cu bursă. Contactul de munca imi expira pe data de 31.10.2019, nu se poate prelungi, mi se va face un nou contract de munca. Copilul va împlini 2 ani pe 17.04.2020. Cum este corect sa procedez pentru a beneficia de stimulul de inserție? Trebuie să mă întorc la servici din 01.10.2019 odată cu inscrierea la doctorat? Multumesc!
Buna seara!

Vreau sa mă înscriu la doctorat cu bursă în octombrie 2019 insa ma aflu in ccc, pot beneficia de bursă la doctorat cât sunt in ccc?
Răspuns la discuția stimul de insertie
pe 17.04.2020