avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Activitate Euso

Activitate Euso

Răspuns la discuția Avocat si membru CA
Dar daca presedintele Colegiului de disciplina este si martor in privința unei sancțiuni este corect? In bază a ce?

Cabinet de Avocat "Dragos Barnea Madalin" a scris:

Se pare ca nu exista incompatibilitate...

Daca într un proces civil pe dreptul muncii, avocata din partea scolii este si membra COns de admin, nu este o incompatibilitate? In baza cărui articol de lege?
Daca suntem 3 profesori de geografie la un liceu si eu m am titularizat pe 9 ore in 2014 asa fiind postul, am titulatura pe franceza si geografie, trebuie sa imi fac doar eu dosar de completare de norma? La franceza mai este o singura norma si colega are punctaj mai mare.
PUNE GRATUIT O ÎNTREBARE
în comunitatea avocatnet.ro
186
AZI
NOU! Analizăm toate informațiile zilei și îți oferim esențialul pe domeniul tău de activitate. Vreau să citesc!
Acest site folosește cookies. Informații aici
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe
Concurs dosare

Euso
Utilizator
09:48, 3 Februarie 2018
Buna ziua, este normal ca in concediu de vacanta intersemestriala sa se evalueze profesori in caz de completare de norma? Din cauza reducerii normei suntem 2 colege in reducere de activitate si vom fi evaluate pe punctaj dosar. Am primit termen pana in 5 febr la ora 9 sa imi depun dosarul cu documente ljustificative punctaj la scoala. Data evaluarii dosarului mi s a spus ca va fi 7 februarie si in caz ca eu primesc completarea de norma trebuie sa imi gasesc in alta scoala ore. Eu ieri mi an depus dosarul la secretariat, colega nu, in scoala se practica mobbingul si nu cred ca evaluarea va fi una corecta. Daca colega isi depune marti 5 febr dosarul, fiind instiintata de punctajul meu intre timp, isi va trece punctaj mai mare si pe ea o vor oricum . Cum trebuie sa procedez ca sa fiu sigura ca nu vor exista nelegalitati? Am gresit ca mi an depus deja dosarul? Au gresit ei pricedura? Mi s a spus ca va fi directirul si 2 profesori sa jurizeze.Depunerea dosarului la inspectorat este in 22 si 23 febr.Ma puteti sfatui?
Răspuns la discuția Completare Norma
Cred ca sunteți la completare norma si puteți.
Buna ziua, este normal ca in concediu de vacanta intersemestriala sa se evalueze profesori in caz de completare de norma? Din cauza reducerii normei suntem 2 colege in reducere de activitate si vom fi evaluate pe punctaj dosar. Am primit termen pana in 5 febr la ora 9 sa imi depun dosarul cu documente ljustificative punctaj la scoala. Data evaluarii dosarului mi s a spus ca va fi 7 februarie si in caz ca eu primesc completarea de norma trebuie sa imi gasesc in alta scoala ore. Eu ieri mi an depus dosarul la secretariat, colega nu, in scoala se practica mobbingul si nu cred ca evaluarea va fi una corecta. Daca colega isi depune marti 5 febr dosarul, fiind instiintata de punctajul meu intre timp, isi va trece punctaj mai mare si pe ea o vor oricum . Cum trebuie sa procedez ca sa fiu sigura ca nu vor exista nelegalitati? Am gresit ca mi an depus deja dosarul? Au gresit ei pricedura? Mi s a spus ca va fi directirul si 2 profesori sa jurizeze.Depunerea dosarului la inspectorat este in 22 si 23 febr.Ma puteti sfatui?
Răspuns la discuția Plecarea unei minore de acasa
Da, cred ca e ilegal, dar mai bine mergi si relatuaza politiei impreuna cu ea si cereti acolo un sfat. Daca pleaca de acasa cu tine nu e bine.
Răspuns la discuția Suspendarea permisului
Răspuns: Daca ai o concentratie intre 0,0 mg/l si 0,4 mg/l primesti amenda si ti se suspenda permisul 90 zile. Tu ca sofer poti cere sa ti se recolteze probe biologice in caz ca ai impresia ca aparatul a facut o greseala. Dar atentie daca ai baut tine minte ca alcoolemia in sange este intotdeauna mai mare decat cea in aer expirat. (ai grija ce alegi)

Daca alcoolemia depaseste 0.4 mg/l in aer expirat (atunci cand suflii in alcool tester) politia te va insoti OBLIGATORIU pentru a ti se recolta probe biologice. Acolo se iau 2 probe.

Daca alcoolemia depaseste 0,8 mg/l in sange se suspenda permisul iar instanta va da intre 1 an si 5 ani de inchisoare depinde de gravitatea faptei pentru care ai fost oprit si pus sa sulfii in alcooltest / dus pentru probe biologice.

De cele mai multe ori anii de inchisoare se dau cu suspendare, asta depinde iarasi de gravitatea faptei si de cat de bun este avocatul care pledeaza pentru tine.
Răspuns la discuția Suspendarea permisului
Daca vrei sa scapi fara amenda/permis suspendat minim 0 beri. Altfel :

0,0 mg/l si 0.4 mg/l – amenda + permis suspendat 90 de zile
peste 0.4 mg/l – se recolteaza probe biologice se da amenda + 90 zile suspendare daca te incadrezi intre 0,4 mg/l si 0,8 mg/l in sange
peste 0,8 mg/l in sange se trece la anularea permisului + inchisoare 1 la 5 ani.
Răspuns la discuția Dare în judecata
Spuneți le ca le înapoiați banii când e termenul cuvenit si ca, daca au greșit, trebuie sa aibă si răbdare sa aștepte.