Multumesc pentru raspuns.
Buna ziua,
Vreau sa cumpar un teren intravilan.
Pe actul de proprietate al vanzatorului este trecuta o suprafata de 9000 m patrati.
Terenul este inscris in cartea funciara cu o suprafata de 10.000 m patrati conform masuratorilor cadastrale.
Atunci cand a fost facut cadastrul (masuratoarea) si inscrierea in cartea funciara, s-a facut un proces verbal de vecinatate (sau de buna vecinatate .. nu stiu exact) in urma caruia vecinii au fost de acord cu hotarele si cu masuratoarea. Deci teoretic vecinii au fost de acord ca suprafata are 10.000 m patrati.
Intrebare: dupa incheierea contractului de vanzare cumparare se va emite un nou act de proprietate pentru o suprafata de 10.000 m patrati?
Sau cumva se va trece 9000 m si trebuie sa treaca 3 ani pana cand se va putea trece suprafata de 10.000 m ?
Exista vreo problema in aceasta situatie, vreun risc care poate aparea dupa tranzactie?
Multumesc,
Catalin Smaranda
Buna ziua,
Vreau sa cumpar un teren intravilan.
Pe actul de proprietate al vanzatorului este trecuta o suprafata de 9000 m patrati.
Terenul este inscris in cartea funciara cu o suprafata de 10.000 m patrati conform masuratorilor cadastrale.
Atunci cand a fost facut cadastrul (masuratoarea) si inscrierea in cartea funciara, s-a facut un proces verbal de vecinatate (sau de buna vecinatate .. nu stiu exact) in urma caruia vecinii au fost de acord cu hotarele si cu masuratoarea. Deci teoretic vecinii au fost de acord ca suprafata are 10.000 m patrati.
Intrebare: dupa incheierea contractului de vanzare cumparare se va emite un nou act de proprietate pentru o suprafata de 10.000 m patrati?
Sau cumva se va trece 9000 m si trebuie sa treaca 3 ani pana cand se va putea trece suprafata de 10.000 m ?
Exista vreo problema in aceasta situatie, vreun risc care poate aparea dupa tranzactie?
Multumesc,
Catalin Smaranda
Revin cu o nelamurire.
Din momentul in care anunt Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului pentru a intrerupe plata indemnizatiei, se intampla ceva cu contractul de munca actual (care e suspendat)?
Adica contractul actual de munca pana cand poate ramane suspendat?
Sotia doreste sa inceapa lucrul la noul loc de munca si in acelasi timp, pentru o perioada scurta, contractul vechi de munca sa ramana suspendat.
Este posibil/legal?
Multumesc
Eu nici nu m-am gandit la indemnizatia de crestere copil.
Sotia are de gand, ca atunci cand incepe lucrul la noul loc de munca, sa anunte Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului pentru a intrerupe plata indemnizatiei.
Deci, in conditiile astea, mai conteaza tipul de contract si venitul de la noul loc de munca?
Adica, poate incepe lucrul fara nicio problema?
Multumesc.
Buna ziua,
Momentan sotia se afla in concediu de crestere copil (CCC) pentru 2 ani.
Contractul de munca este suspendat.
Intrebari:
1. Sotia poate sa inceapa lucrul la un NOU loc de munca si atunci cand CCC se va termina sa mearga in paralel cu ambele locuri de munca?
Planul este sa mearga in paralel cu ambele locuri de munca si apoi sa se hotareasca doar la unul singur.
2. La noul loc de munca va incepe lucrul cu mai mult de 60 zile inainte de implinirea varstei de 2 ani a copilului.
In aceste conditii poate primi stimulentul de insertie?
Multumesc
Buna ziua,
Intrebari:
1. Sotia poate sa inceapa lucrul la un NOU loc de munca si atunci cand CCC se va termina sa mearga in paralel cu ambele locuri de munca?
Planul este sa mearga in paralel cu ambele locuri de munca si apoi sa se hotareasca doar la unul singur.
2. La noul loc de munca va incepe lucrul cu mai mult de 60 zile inainte de implinirea varstei de 2 ani a copilului.
Multumesc
Buna ziua,
Intrebari:
Multumesc
Deci aceste alergii de care sufera copilul ar trebui incadrate ca si handicap.
Stiti cumva si cum se face, ce ar trebui sa contina dosarul, unde trebuie depus?
Multumesc
As dori sa stiu daca se poate prelungi concediul de crestere copil de la 2 la 3 ani si in ce conditii.
Copilul nu are handicap dar are alergii alimentare.
Am auzit ca se poate in anumite conditii ... astfel incat mama sa stea pana la 3 ani acasa pentru a-l ingriji corespunzator.
Am adresat aceasta intrebare unor avocati dar inca nu am primit niciun raspuns. Ar trebui sa ma adresez altei categorii (ex: contabili) ?
Multumesc