avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Activitate Cristian Racaceanu

Activitate Cristian Racaceanu

Buna ziua. As dori sa va intreb ce program de fonduri europene, la care as putea sa aplic pentru a putea cupara o franciza(adica achitarea taxei de intrare in franciza)deci pentru a putea incepe afacerea propriu zisa. Multumesc.
Pentru stabilirea masei succesorale in cadrul unei moșteniri.
Bun dar totuși nu înțeleg ce se întâmplă cu bunul descoperit ulterior.Pe scurt la notar se face o suplimentare la moștenire,ce se întâmplă la instanța?
Dar în cazul în care se hotărăște că persoana respectivă este moștenitoarea apartamentului precizat în cerere și ulterior descoperă că defunctul mai avea și un alt bun, să zicem un teren,ce se întâmplă? Se poate face o suplimentare sau trebuie să se deschidă un alt proces pentru bunul descoperit ulterior? Sau se poate merge la orice notar pentru bunul respectiv? Mulțumesc.
Buna ziua. In cazul unei succesiuni dezbatuta in instanta pentru,sa zicem,un apartament, persoanei careia i s-a dat castig de cauza ce acte i se elibereaza de catre instanta,se elibereaza certificat de mostenitor sau alt act care sa ateste calitatea acesteia de castigator al respectivului proces de succesiune. Va multumesc.
La dorința părinților,după decesul acestora,am renunțat la jumătate dintr-un apartament in favoarea fratelui decedat. Acest lucru s-a întâmplat în 2009,deci automat a acceptat moștenirea.Ulterior acesta a decedat în 2020 deci partea sa din apartament a rămas ca și masă succesorală la care vor sa vina copii defunctului cu toate că nu au făcut vreo declarație de opțiune succesorală in termen.
Dacă am renunțat la moștenire în favoarea fratelui meu iar acesta a decedat pot să-mi cer acum înapoi moștenirea(bineînțeles în termenul de opțiune succesorală). Mulțumesc.
Vreau sa va întreb, există în practica notariala o declarație scrisă de acceptare tacită a moștenirii, pentru că mie personal mi se pare o contradicție în termeni. Atâta timp cât acceptarea este tacită,deci în tăcere,nu înțeleg rostul declarației scrise.. Dacă este expresă automat trebuie declarație scrisă în fața notarului.Multumesc.
Eu sunt rudă de gradul 2 (frate cu decedatul)
Cum ar trebui procedat în următoarea situație: O persoană s-a prezentat la notar pentru dezbaterea succesiunii după aproximativ 2 ani de la decesul părintelui său (deci în afară termenului de opțiune succesorală) declarând că nu a mai ținut legătura cu defunctul de 30 de ani. și că a aflat de decesul celui pe care dorește să îl moștenească acum 3 luni Cu toate acestea a depus la acest notar o declarație de acceptare tacită (ce acte de acceptare tacită putea să facă în termenul de opțiune succesorală dacă nu știa de deces in acest termen din propria vină) Cu toate acestea a declarat cu nonșalanță că a acceptat tacit, completând această declarație cu tot ceea ce prevede ea.Ca și parte interesată în această succesiune aș putea cere notarulu respectiv o copie după această declarație pentru a vedea și eu ce conține aceasta și în ce condiții a declarat pe propria răspundere niste neadevăruri.Sau poate dacă mă adresez la Registrul National pentru opțiuni succesorale să pot obține o copie detaliata așa cum a fost ea completata la notarul respectiv.Va mulțumesc.