avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum ar trebui procedat în următoarea situație: O ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum ar trebui procedat în următoarea situație: O persoană ...

Cum ar trebui procedat în următoarea situație: O persoană s-a prezentat la notar pentru dezbaterea succesiunii după aproximativ 2 ani de la decesul părintelui său (deci în afară termenului de opțiune succesorală) declarând că nu a mai ținut legătura cu defunctul de 30 de ani. și că a aflat de decesul celui pe care dorește să îl moștenească acum 3 luni Cu toate acestea a depus la acest notar o declarație de acceptare tacită (ce acte de acceptare tacită putea să facă în termenul de opțiune succesorală dacă nu știa de deces in acest termen din propria vină) Cu toate acestea a declarat cu nonșalanță că a acceptat tacit, completând această declarație cu tot ceea ce prevede ea.Ca și parte interesată în această succesiune aș putea cere notarulu respectiv o copie după această declarație pentru a vedea și eu ce conține aceasta și în ce condiții a declarat pe propria răspundere niste neadevăruri.Sau poate dacă mă adresez la Registrul National pentru opțiuni succesorale să pot obține o copie detaliata așa cum a fost ea completata la notarul respectiv.Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cristian Racaceanu , utilizator 16:39, 1 Martie 2021
dvs cine sunteti ( ce ruda ati fost cu decedatul) ?
Ultima modificare: Luni, 1 Martie 2021
gi-jane2, moderator
Eu sunt rudă de gradul 2 (frate cu decedatul)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa decesul unuia din parinti georgetag georgetag va rog frumos sa ma ajutati urgent intr-o problema de susccesiune a decedat tatal sotului meu acum 2 luni si vrea sa stie daca nu se face succesiunea in ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu testament autentic hose hose In urma decesului defunctul a lasat un testament autentificat la notariat prin care lasa intreaga avere pe numele unei persoane cu care a locuit 21 ani fara a ... (vezi toată discuția)
Succesiune ancfd ancfd Va rog sa-mi spuneti daca la decesul unuia din parinti copiii isi pastreaza cota parte din partea acestuia fara a deschide succesiune atat timp cat ... (vezi toată discuția)