avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Activitate Camelia C.I.

Activitate Camelia C.I.

Buna ziua,
As dori un sfat pentru următoarea speță:
eu și fiica mea suntem coproprietari pe un imobil, am fost sa îmi plătesc taxele la primăria localității și am descoperit că fiica mea are amenzi de circulație in valoare de 1600 lei. Cei de la primărie nu au dorit să îmi încaseze banii pentru impozit până nu se achita amenzile fiicei mele....Eu nu îmi permit și nici nu vreau să-i platesc amenzile (consider că trebuie sa suporte consecințele faptelor sale). Exista vreo posibilitate sa pot plati sau se poate face ROL separat pe numele fiecăreia?
Va mulțumesc anticipat.
Prețul este corect pt căsuța (40mp), cca 300 mp in total cu tot cu teren. Mă interesează imobilul din perspectiva faptului că este în vecinătatea casei mele.
Dar având în vedere că nu are acte, am căzut la învoială cu dânsa sa contribuie și ea cu 50%.
Ea a cumpărat casa prin chitanță de mână în urma cu 24 ani....
Mă interesează care este procedura, demersurile necesare pt a putea intabula imobilul
Mulțumesc.
Buna seara,
As dori să cumpăr o casa, dar proprietara nu deține acte (CVC).
A avut o chitanță de mana dar a ars în incendiu cu multi ani in urmă.
Menționez că soțul dânsei a murit în urma cu 6 luni și are 3 copii(2 in străinătate) , bineînțeles că nu s-a putut face succesiunea, neavând acte....
Exista vreo șansă să se poata face acte pt acel imobil?
Va mulțumesc anticipat pt răspunsuri.
Vă mulțumesc din suflet pt răspuns. Mai am o întrebare, pot depune online cu semnătură digitală cererea de repunere pe rol a cauzei, inclusiv chitanța taxei judiciare? (pe chitanța va fi scris numărul dosarului)?Vă mulțumesc.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

2 saptamani nue o problema să nu ramana dosarul în nelucrate/suspendat mai mult de 6 luni..

Vă mulțumesc din nou pt amabilitatea de a-mi da raspuns. Problema este că nu am bani pt taxa de timbru, decât peste 2 săptămâni....

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Sunt doua lucruri diferite soluția pt dvs este repunerea pe rol nu recurs.Daca în 6luni nu faceți nimic se perima contestația deci nu mai stati..

Vă mulțumesc pentru răspuns. Mai am o nelămurire, ce înseamnă ca termen, "Cu drept de recurs pe toată durata suspendării procesului."? Nu scrie nimic despre durata suspendării.... In cat timp pot solicita repunerea pe rol?
Vă mulțumesc anticipat.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Daca nici dvs nici.partea adversă nu ati cerut judecarea în lipsa si părțile nu au fost prezente cauza a fost suspendată.Va trebui să solicitați în scris repunerea cauzei pe rol si sa achitați jumătate din taxa de timbru plătită.

Buna ziua
Am depus contestație la executare silita și azi a avut loc prima ședință în urma căreia s-a suspendat judecarea cauzei, pe motiv de neprezentarea părților.
"În baza art. 411 alin.1 pct.2 C.proc.civ. suspendă judecarea cauzei privind pe contestatoarea Inişel Camelia şi pe intimata EOS Finance Gmbh. Cu drept de recurs pe toată durata suspendării procesului. Cererea de recurs se depune la Judecătoria Arad. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 19.02.2021."
Întrebarea mea este următoarea:
Ce am de făcut în continuare, care este pasul următor pt a se judeca cauza?
Vă mulțumesc.


Azi am depus contestație la executare silita.
As vrea să știu dacă se v-a lua în considerare având în vedere faptul că am trimis contestația +anexele pe email-ul registraturii, (jud-arad-reg@just.ro) deoarece momentan nu mă pot deplasa fizic la judecătorie.
Vă mulțumesc.
Răspuns la discuția Contestație executare silita
Va mulțumesc.

Stoean Lavinia-Cătălina a scris:

1. Faceti o cerere către cei cu care v-ati judecat si puneti-le in vedere sa va plateasca cheltuielile de judecata, indicandu-le un termen scurt si un cont. Daca nu vor plati de bunavoie, legalizati hotararea judecatoreasca si adresati-va unui executor judecatoresc.

2. Pentru restituirea cautiunii, legalizati hotararea prin care ati castigat si formulati o cerere la instanta prin care solicitati restituirea cautiunii.

Buna seara,
Am făcut contestație la executare silita și am câștigat. Hotărârea din 02.07.2020 a rămas definitivă deoarece nu au făcut apel. Instanta a hotărât ca intimata sa îmi plătească cheltuielile judiciare.
Întrebarile mele sunt:
-care este pasul următor? trebuie sa fac cerere sau somație de plată?
-in cat timp îmi vor plăti?
-si cum recuperez recipisa de consemnare a cauțiunii pe care am platit-o la CEC BANK?
Va mulțumesc anticipat.