Am primit (persoana juridica) o citatie de chemare in judecata la Tribunal in calitate de parat, intr-un dosar in care reclamantul a citat si o alta parte in calitate de parat. Vreau sa invoc printr-o intampinare exceptia lipsei calitatii procesuale pasive , referindu-se la faptul ca reclamantul nu trebuia sa ne cheme in judecata intrucat nu avem nicio obligatie fata de acesta, ci doar cealalta parte care are o astfel de obligatie fata de pretentiile invocate de reclamant. Ce articol din Codul de procedura civila prevede exceptia lipsei calitatii procesuale pasive?
Stiu ca nu se poate incheia un nou C.i.M. pe durata determinata, insa intrebarea mea, avand in vedere faptul ca pana la implinirea varstei legale de pensionare este o durata scurta (aproximativ 1 luna si jumatate), iar institutia are nevoie de acesta persoana in cadrul unui proiect de cercetare care s-a prelungit intre timp cu 12 luni fata de perioada initiala a contractuluilui individual de munca al acestei persoane pe perioada determinata care expira, cum se poate rezolva situatia... se transforma contractul pe perioada determinata in perioada nedeterminata (va rog sa luati in considerare ca persoana respectiva va indeplini limita de varsta pentru pensionare in aproximativ 1 luna si jumatate de la expirarea C.I.M. determinat)? Daca persoana respectiva, in cazul in care angajatorul ia decizia de a transforma C.I.M. determinat in C.i.M. nedeterminat, depune catre angajator cererea pentru prelungirea anuala de continuare a activitatii este in regula continuarea C.I.M nedeterminat , fara incetarea acestuia, chiar daca acesta indeplineste varsta de pensionare in scurt timp? Va rog daca puteti sa ma ajutati sa gasesc solutia corecta din punct de vedere legal, luand in considerare toate aspectele metionate.
Dupa 3 contracte de munca (perioada determinata) consecutive (36 luni) care expira la data de 2.02.2023 si termenul de iesire la pensie cu 27.03.2023 ce fel de contract de munca se poate incheia pe o perioada asa de scurta?
La data inchiderii dezbaterilor asupra fondului cauzei din instanta , avocatul este obligat sa faca dovada in instata a platii onorariului de catre client pentru a reprezenta Institutia (clientul) ?