O societate agricola infiintata in baza legii 36/1991 cu un numar de 800 membri asociati cu parti sociale aferente fiecaruia
In situatia in care un membru asociat vinde terenul , valoare partilor sociale a cui sunt ? a proprietarului ( mostenitorilor) sau al cumparatorului
Am avut autorizarie provizorie ( numere rosii ) in august 2019
Nu am inmatriculat masina pentru ca am plecat Italia masina ma lasat-o acasa in garaj
Acum vreau sa o inmatriculez
Ce trebuie sa fac ? sa iau alte numere rosii sau sa o inmatriculez direct
Am participat la o licitatie pentru concesionare teren extravilan primarie unde am castigat licitatia.
A doua zi un ofertant a facut contestatie precum ca doi membrii din comisia de evaluare ( doi frati) sunt rude de gradul I cu un membru din comisia de cenzoi ai societatii noastre.
Este adevarat , dar intrebarea mea este dara este corect sa fie in comisie doi frati si acestia au dat o declaratie falsa pentru conflict de interese. ( au fost pusi intentionat de catre primar ca nu ageeaza societatea noastra)
Daca ar fi sa respectam legea societatea noastra nu ar mai participa la licitatii deoarece toti oamenii din sat sunt membri asociati in cadrul unitatii noastre.
Ce trebuie sa facem?
Multumesc
Suntem o societate agricola cu teren adus in societate de catre membri asociati ( valoarea terenului capital social -parti sociale) si vrem sa defrisam o suprafata de vie nobila ( parcelele sunt trecute in titlurile de proprietate ale membrilor asociati) si schimbarea categorie de folosinta in teren arabil.
Cum trebuie sa procedam
Multumesc
Am contract de arenda cu o societate care este in insolventa.
Vreau sa reziliez contractul , sar societatea nu este de acord pt ca contractul expira in 2019.
Nu am luat arenda de 2 ani. Ce trebuie sa fac?
am depus intampinare la un proces de divort ca sunt de acord cu divortul si mi se cere documente si inscrisuri doveditoare cf art 150 NCPC. Ce documente?
Multumesc
Multumesc pentru raspuns dar cred ca nu am fost explicita.La plata dividendelor catre o perspana fizica eu ca societate odata cu plata impozitului pe dividende de 5% platesc si cass 10%.sau il plateste persoana fizica.
Suntem societate agricola cf.Lg.36/1991 cu 3000 de membri asociati.
Pentru anul 2017 se vor achita dividende in anul 2018 . In momentul achitarii societatea calculeaza si vireaza CASS 10% ( se considera stopaj la sursa ) sau nu.