avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Activitate gabriela2c

Activitate gabriela2c

Buna ziua
Am un control ITM si trebuie sa modific programul de lucru. In prezent se lucreaza 2 zile 12 ore apoi 2 zile libere. Pentru a se mentine in continuare cele 2 zile libere consecutiv cate ore ar trebui sa se lucreze?
Se pot lucra 10 ore (2 zile la rand) apoi 2 zile libere?
Buna ziua,
Am preluat o societate comerciala platitoare de TVA,, domeniul inchirieri bunuri imobile. Unele facturi emise de chirie catre persoane juridice sunt cu TVA, catre persoane fizice sunt fara TVA. La toate utilitatile se refactureaza cu TVA.Exista vreo exceptie la persoanele fizice in Codul fiscal ca in cazul in care ai optat sa facturezi cu TVA, prin notificare depusa la ANAF, optiunea este exceptata? Daca da, in care conditii? As dori si o monografie pentru refacturarea utilitatilor. Am inteles ca nu se mai foloseste contul 461. Se inregistreaza facurile pe cheltuiala si apoi ce se refactureaza se inregistreaza pe venit.
Multumesc frumos
Buna ziua. Daca se poate va rog sa-mi spuneti cum pot vinde pe un site CD-uri cu muzica proprie . Sub ce forma si ce implicatii fiscale sunt. Multumesc.
Ce implicatii si cum se trateaza fiscal atat la societate cat si la salariat un contract de inchiriere pentru un apartament pus la dispozitie ca si locuinta pentru un angajat al societatii?
Apartamentul este inchiriat de la o persoana fizica.
Multumesc pentru ajutor
Am urmatoarea situatie.
Un client care nu mi-a platit factura, in baza contractului, i-am sigilat numite produse care le-am valorificat (le-am vandut la alt client). Cum pot sa-mi inchid factura neincasata de la clientul rau platnic in aceasta situatie?